Kolumne

[ Izvor: Živan Haravan ]

04. 05. 2024. 05:56 2

Pitanja neupućenog birača

Odahnusmo! Konačno dobismo Vladu. Kako je, uopšte, država mogla da funkcioniše bez Vlade? Ali, neko je, kao čarobnim štapićem, sve vreme obavljao državne poslove i bez Vlade!? Ispada da nam Vlada nije bila ni potrebna. Sada, kada smo je dobili, nekako se lakše diše. Zahvaljujući košavi.

Ali i pored tolikog broja Vlada od 2012 godine, do danas, najširem delu građanstva nikada nije i neće biti jasno kako to Vlada radi. Preciznije, šta i kako, svakodnevno, rade ministri sa i bez portfelja.

Na ta pitanja obican čovek-birač ne zna odgovore, a valjda ima pravo da pita sve ono što ga zanima i da dobije odgovore.

Pa, evo tih pitanja:

- Da li ministri rade od kuće ili svakodnevno dolaze u svoje kabinete svojim službenim Auidijem, ličnim šoferom i telohraniteljem?

- Od čega i od koga telohranitelji štite i čuvaju svoje gazde?

- Da li ministri bez porfelja dolaze, redovno, na posao ili dolaze po pozivu? Primaju li oni umanjenu platu i šta, dokoni, rade čitav bogovetni dan?

Smeju li oni da se okupe u kabinetu potpredsednika Vlade Aleksandra Vulina, koji je dokon poput njih, i da igraju fote ili tablić?

- Postoje prvi potpredsednik Vlade, zamenik predsedenika Vlade, i nekoliko potpredsednika Vlade. U slučaju da predsednik vlade, teoretski, podnese ostavku, ko će da ga menja? Da li će to biti stvar "demokratskog dogovora" ili će o tome da odluči, ako je verovati Mariniki Tepić, Andrej Vučić?

- Šta radi Aleksandar Vulin kao potpredsednik Vlade bez portfelja? Da li bi prestali da ga posećuju demoni kada bi dobio kakvo-takvo zaduženje?

- Da li je penzionerka Slavica Ðukić Dejanovć postavljena na mesto ministra prosvete da, kao neuropsihijatar, bude na usluzi učiteljima i nastavnicima koji poniženi, materijalno ugroženi svakodnevno trpe torturu roditelja i njihove dece?

- Zar je pomenuta ministarka, kao "dokazani patriota i borac da nam školovani kadrovi ne odlaze u inostranstvo na rad", dozvolila svom sinu, uglednom ginekologu, da sa porodicom ode u Portugaliju? Da li to znači da ona nije zadovoljna sistemom naše zdravstvene zaštite i položajem zdravstvanih radnika, što je suprotna ocena od ocene Ane Brnabić i Šefa koji kažu da nam i zdravstveni sistem savršeno funkcioniše?

No, da više ne zamaramo vlast. Toliko, za sada. Biće vremena i za nas kada ćemo joj postavljati razna pitanja i za nju - da odgovara.

Živan Haravan

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati