Slobodno vreme

Direktno.rs

05. 05. 2024. 09:45 1

Pitali prolaznika da li je srećan, pa se POKAJALI (VIDEO)

Slučajne ankete na ulicama oduvek su privlačile pažnju ljudi, naročito zbog iskrenih i ponekad smešnih odgovora. Ovoga puta novinari portala Index.hr su na ulicama Zagreba pitali prolaznike "da li su srećni".

Ljudi su davali različite odgoovre, a najviše pažnje privukao je jedan momak koji nije razumeo u potpunosti ovaj koncept, kako ga je nazvao.

Ne znajući kakav ga odgovor očekuje, mladić je upitao slučajnog prolaznika u Zagrebu "Da li si srećan?".

- Ni srećan ni nesrećan. Ne razumem baš pojam sreće. Ne razmišljam o tome, potpuno neutralan. Ne može biti ni dobro ni loše - tvrdi mladić, koga su potom upitali da li to znači da je reč o potpunom nihilizmu.

- Ne bih rekao da je to nihilizam, možda potpuna objektivnost. Bez koncepta sreće uopšte. Zanimljivo je jer imate mogućnost objektivno-analitičkog posmatranja - objasnio je.

Zbunjeni novinari upitali su ga kako je došao do tog zaključka i razmišljanja.

- Najčešće je to, valjda, ono čime se čovek bavi. Dakle, uvek određeni interesi. Ne bih rekao da me obavezno čine srećnim koliko me zanimaju - odgovorio je on.

Video je postao hit na mrežama

U komentarima koji su se nizali ispod snimka mladić je dobio nadimak filozof, a bilo je i onih koji su videli materijal za dalju razradu debate.

- To ti je ono kad pitaš nešto, pa posle odgovara znaš manje nego pre nego što si pitao - bio je samo jedan od komentara na tu temu ispod viralnog snimka.

Nikome ništa nije jasno

Neki korisnici su videli priliku da se našale, te su se nadovezali: "Legendo, jesi ti digitron ili čovek?", "Brat je samo oženjen", bili su samo neki od komentara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati