Fudbal

Direktno.rs

28. 04. 2024. 19:19 1

Glazer spasio Zvezdu: Voša zaustavila niz crveno-belih

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odigrali su nerešeno u okviru 32. kola Superlige Srbije. Rezultat u Novom Sadu bio je 0:0. Vojvodina je tako zaustavila niz Crvene zvezde od 10 pobeda zaredom.

Budući rivali u finalu Kupa Srbije odigrali su interesantan meč na "Karađorđu". Domaćin je bio bliži pobedi, ali je golman Crvene zvezde Omri Glazer najzaslužniji što bod ide u Beograd. Zvezda ostaje suvereni lider prvenstva sa 11 bodova više i utakmicom više u odnosu na prvog pratioca Partizan, dok je Vojvodina na šestom mestu sa 51 bodom, koliko ima i petoplasirani Čukarički.

Bilo je dinamično na "Karađorđu" od samog starta, a na prvu priliku čekali smo do 11. minuta kada je levi bek Zvezde danas Srđan Mijailović prošao po boku i centrirao Piteru Olajinki, koji je šutirao glavom i bio neprecizan.

Ubrzo je uzvratio domaćin preko mladog napadača Mihaila Ivanovića čiji je udarac zaustavio Glazer. U nastavku prvog dela Zvezda je imala inicijativu, ali ne i ozbiljnije prilike, jer se ekipa trenera Božidara Bandovića vrlo dobro i organizovano branila.

Najbolju šansu u prvom delu imala je Vojvodina u 34. minutu kada je hitrnogi Seri odlično prošao po levoj strani i pogodio stativu.

Od starta drugog dela Žan-Filip Kraso je zamenio neprimetnog Uroša Sremčevića u napadu crveno-belih i posle samo tri minuta provedena na terenu sjajno uposlio Kataija, koji je „izlomio“ Koraća, šutirao, a Carević odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Još jednu veliku priliku imao je odlični Seri u 59. minutu, ali je još jednom Glazer izašao kao pobednik i zaustavio njegov udarac. Želeo je Milojević da razmrda ekipu trostrukom izmenom nakon časa igre. U igru su ušli Kanga, Bukari i mladi Šljivić.

Odličan je danas bio i bivši fudbaler Crvene zvezde Andria Radulović koji je po desnom krilu pravio velike probleme Zvezdinoj odbrani. Mogao je do gola u 68. minutu kada je izašao ispred Glazera, ali je izraelski golman još jednom sjajno intervenisao.

Mogla je Zvezda do pobedonosnog pogotka sedam minuta pre kraja. Posle centaršuta iz korenera Dragović je ostao usamljen pred golom Vojvodine, ali se kapiten crveno-belih nije dobro snašao u izglednoj situaciji.U samom finišu meča mogao je Korejac Hvang da donese gostima trijumf. Odlično je šutirao sa distance, a Carević sačuvao svoju mrežu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati