Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

01. 05. 2024. 09:39 2

FSS kupio zgradu banke za 9.3 miliona evra

Fudbalski savez Srbije kupio je poslovnu zgradu OTP banke. Veliko zdanje u novobeogradskom Bulevaru Mihajla Pupina koštaće srpsku kuću fudbala 9,3 miliona evra!

Ponuda mađarske banke ocenjena je najpovoljnijom i prihvaćena je iz drugog puta.

Na tender, raspisan od FSS, u prvom krugu javila su se četiri ponuđača.

Komisija za prikupljanje i ocenu ponuda za nabavku administrativne zgrade FSS, predvođena potpredsednikom Branislavom Nedimovićem, prihvatila je u drugoj etapi ponudu OTP banke i dostavila je Odboru za hitna pitanja odluku na usvajanje.

Operativno telo srpske kuće fudbala pozitivno se izjasnilo, što je kasnije potvrdio i Izvršni odbor FSS. Praktično, stekli su se i uslovi za završetak poslovnog aranžmana i kupovinu zgrade.

Reč je o objektu na adresi Bulevara Mihajla Pupina 111. Uz prizemlje i dva sprata ukupno zauzima skoro 6.500 kvadratnih metara i prateća parking mesta, piše Sportklub.

Odavno unutar FSS postoji ideja o kupovini poslovne zgrade i objedinjavanju poslovnog dela. Pominjala se ranije parcela na Dedinju, međutim, novo rukovodstvo FSS zagovaralo je ideju o prostoru na teritoriji Novog Beograda. I to iz više, praktičnih, razloga.

FSS trenutno posluje na tri lokacije u centru Beograda, uz prostorije u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Prostori na dve terazijske adrese i kancelarije u Ulici kralja Petra, često nisu funkcionalni, usput stvaraju značajne troškove i zato je logična selidba na jedinstvenu lokaciju.

Cena od 9,3 miliona evra zadovoljila je i ljude iz FSS.

Najveći deo sredstava, oko 7,1 milion dolara trebalo bi da bude obezbeđen iz tri ciklusa takozvanog „FIFA forvard“ programa.

Rukovodstvo FSS u narednim danima trebalo bi da finišira posao i obezbedi preduslove za selidbu administracije u novobeogradsko zdanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati