Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

03. 05. 2024. 16:45 9

Rodić postao Zvezdina legenda: Iza sebe ostavio SVE

Milan Rodić, levi bek Crvene zvezde, po sedmi put je došao do šampionske titule i tako postao najtrofejniji pojedinac u istoriji tima sa Marakane.

Mnogi će reći da je Rodićevo vreme prošlo, veliki broj navijača mu još uvek zamera bespotreban prekršaj nad Aranđelom Stojkovićem u 171. večitom derbiju, ali je i najvećim kritičarima jasno da je momak rođen u Drvaru 1991. godine postao sinonim za reč "šampion" kada je Zvezda u pitanju.

Nekadšnji fudbaler OFK Beograda je, nakon četiri godine u Rusiji gde je igrao za Zenit i Krila Sovjetov, 2017. godine u letnjem prelaznom roku stigao na Marakanu, i od tog trenutka je nezamenljiv kraj leve aut linije.

U Zvezdinom dresu se izborio i za mesto na Svetskom prvenstvu 2018. godine (mada nije zabeležio nastup), a sa crveno-belima je titule osvajao u sezonama 2017/18, 2018/19, 2019/20, 2020/21, 2021/22, 2022/23 i 2023/24.

On je tako nadmašio čuvenog Rajka Mitića, po kom i stadion u Ljutice Bogdana nosi ime, bar kada je u pitanju broj osvojenih šampionata - prva Zvezdina zvezda šest puta je osvojila naslov najboljeg tima Jugoslavije.

Ipak, računajući sve, Rodić zaostaje jedan trofej, s obzirom na to da je Mitić pored šest titula osvojio i četiri Kupa Jugoslavije uz Mitropa kup., a levi bek tima sa Marakane ima, pored sedam titula i tri trofeja u srpskom najmasovnijem takmičenju.

- Mislim da mi je ovo i najveće dostignuće u karijeri, kada se uzme u obzir kakve su sve legende nosile Zvezdin dres. Drago mi je što sam postao igrač sa najviše osvojenih titula, i to u klubu za koji ceo život navijam i za koji sam maštao da zaigram. Naravno, timski uspeh je uvek ispred pojedinačnog, tako da me najviše raduje činjenica da smo osvojili sedmu titulu u nizu. Verujem da ćemo uspeti da osvojimo i Kup Srbije, jer nam je cilj i četvrta dupla kruna u nizu. Očekuje nas i proslava titule, nestrpljiv sam. Mislim da ću u ovoj proslavi titule uživati više nego u bilo kojoj ranije - rekao je Rodić za zvanični sajt Zvezde nakon pobede nad TSC-om od 2:1 kojom je Zvezda i matematički obezbedila titulu, a govoreći o predstojećem finalu Kupa Srbije protiv Vojvodine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati