Košarka

Direktno.rs

05. 05. 2024. 05:32 3

Šamar za Jokića i Denver: Brejk Minesote na startu

Košarkaši Minesote Timbervulvs napravili su brejk već u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije, pošto su u Koloradu savladali Denver Nagetse sa 106:99.

Znalo se da nikako neće biti lako za aktuelne šampione NBA lige, Minesota je pokazala ozbiljnu košarku protiv Finiksa u prvoj rundi plej-ofa, a to je ponovila i u prvom meču protiv Denvera. Imali su gosti odgovor na sve, zaustavili su u potpunosti Mareja, maksimalno otežali posao Jokiću, a nošeni nestvarnom partijom Edvardsa stigli su i do vođstva u seriji.

Denver je shvatio šta ga čeka i da "vukovi" nisu lak rival, a moraće već za dva dana do pobede ili će u suprotnom biti blizu eliminacije iz plej-ofa.

Upravo je Edvards bio najzaslužniji za trijumf Minesote, pošto je meč završio sa 43 poena. Tauns je dodao 20, Rid 16, dok je Konli imao 14 i deset asistencija.

Kod Nagetsa je Jokić imao 32 poena (9/16 za dva, 2/9 za tri, 8/8 slobodna bacanja), uz devet asistencija i osam skokova, a imao je i tri ukradene i sedam izgubljenih lopti. Porter je dodao 20, dok je Marej upisao 17 poena, ali je gledajući generalan utisak - podbacio, baš kao i Gordon, koji je meč završio sa devet poena.

Nije dobro krenulo po Denver. Nakon nekoliko uvodnih promašaja na obe strane, Edvards je pogodio trojku, a za njim je uz faul poentirao i Tauns. Usledili su promašaji i Jokića, kao i Mareja, dok je na drugoj strani mladi bek Minesote bio nezaustavljiv i novim košem doneo veliku prednost gostima (9:0). Gordon je zakucavanjem upisao Denver na semafor, ali je nakon nove trojke Edvardsa Meloun morao da zatraži tajm-aut (12:2).

Nije se mnogo promenilo ni u narednim minutima. Jokić se loše uveo u susret, nije bio precizan u svoja prva četiri pokušaja, isti slučaj je bio i sa kanadskim plejmejkerom, dok su Edvards i družina bili nezaustavljivi, a nakon zakucavanja Gobera, gost iz Mineapolisa je imao i plus 14 (18:4).

Usledio je novi tajm-aut domaće ekipe, koji je sve promenio. Votson i Džekson su uneli energiju sa klupe, razigrao se i Jokić, a za čas su Nagetsi bili na svega tri poena minusa, nakon šest vezanih poena našeg igrača i trojke Portera (18:15).

Nije nestvarni Edvards dozvoljavao preokret, još jednom je ubacio uz faul i već u prvom kvartalu stigao do 16 poena, ali su Džekson sa pet vezanih poena i Jokić trojkom, ipak, doneli preokret NBA šampionu. Na kraju, posle prvih 12 minuta je na semaforu pisalo 25:23 za Denver.

Početak druge deonice je doneo još tvrđu košarku, a moralo je ozbiljno da se radi za svaki poen. Gost je stigao do preokreta, ali su Porter trojkom i Braun zakucavanjem u kontri vratili prednost na stranu "grumenja" (30:27).

Nakon nekoliko minuta odmora se na teren vratio i Jokić, a njegovo prisustvo se odmah osetilo. Somborac je lako poentirao preko Gobera, a zatim i asistirao Braunu, pa je delovalo da bi domaćin mogao da se odlepi u tim trenucima. Ipak, Edvards to nije dozvolio. Nezaustavljiv je bio "mrav", vezao je pet poena i vratio Minesotu na poen minusa (38:37). Tauns je trojkom izjednačio, ali je srpski košarkaš asistencijom i uz dva poena doneo četiri poena prednosti Denveru na poluvremenu (44:40).

Vrlo efikasno je bilo na početku treće deonice. Razigrao se Tauns kod gostiju sa pet vezanih poena, ali je njegov niz prekinuo Jokić, a zatim i Marej trojkom, što je bio prvi koš Kanađanina na meču (54:47). Međutim, nastavio je Taunsa da nosi svoj tim, ubacio je još pet poena zaredom, pa su "vukovi" došli na samo dva poena zaostatka (54:52).

Pogađali su tada igrači obe ekipe, Jokić je uglavnom razigravao, dok je Minesotu u igri održavao Konli. Plej gostiju je ubacio dve trojke u nizu, da bi Minesota stigla i do izjednačenja (62:62). Upali su domaći igrači u problem u tim momentima, Jokić nije mogao sam, što je iskoristio gost i preko Edvardsa stigao do vođstva, nakon što je vezao šest poena. Ipak, uzvratio je Nikola pogođenim bacanjem, a zatim i šutem za dva, pa je na kraju treće deonice na semaforu pisalo (71:73).

Početak poslednjeg kvartala je doneo izjednačenu igru na obe strane, a kada se Marej razigrao, činilo se da će Denver biti lakši put ka pobedi. Pogodio je Džamal i trojku uz faul za erupciju "Bol Arene", a Denver je tada i stigao do prednosti. Međutim, na njihovu žalost, tada se pojavio Naz Rid.

Ubacio je srećnu trojku od tablu za prednost gostiju (87:84), poraslo mu je samopouzdanje, a od tada je igrao kao da je najbolji košarkaš NBA lige. Zakucavanje, zatim još jedna trojka istog igrača i za tren je Minesota bila na plus šest (94:88). Jokić je smanjio poenima uz faul, ali je to bilo sve od Nagetsa. Nekoliko koševa Gobera, zatim i Edvardsa, pa je gost otišao na nedostižnih 11 razlike na minut i po pre kraja (102:91)

Jokić je vezao pet poena, ali prekasno, vremena više nije bilo, a na kraju su Timbervulvsi slavili sa 106:99.

Naredni meč serije se igre u utorak ujutru (četiri časa).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati