Ostali sportovi

[ Izvor: Sportal Blic ]

14. 05. 2024. 14:16 8

Bruka u srpskom sportu: Najboljim veslačima ZABRANJEN nastup u kvalifikacijama za OI!

Veslački klub Partizan oglasio se saopštenjem revoltiran jer najbolji veslači ne mogu da idu u Lucern na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Sporna je konkurencija u dubl skulu. Nakon osvajanja istorijske zlatne medalje Jovane Arsić u skifu na Evropskom prvenstvu u Segedinu i ubedljivog zlata Nikolaja Pimenova koji je Srbiji doneo još jednu normu za OI, prvu ikada u muškom skifu, najbolji veslači Srbije su se našli u situaciji koja je nezabeležena u srpskom sportu do danas.

- Posle izuzetnih rezultata Martina Mačkovića i Nikolaja Pimenova postignutih na međunarodnoj sceni, višestrukih pobeda nad olimpijskim pobednikom i osvajačima medalja iz Tokija, kao i pored jasne stručne procene njihovog kvaliteta od strane našeg najtrofejnijeg trenera Nikole Stojića, naši najbolji veslači sprečeni su da na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu Srbiji donesu normu u još jednoj disciplini, dubl skulu - ističe se u saopštenju Partizana.

Iz istog kluba kritikuju odluku Saveza da se pošalje dubl skul za koji tvrde da ne bi bio jednako konkurentan kao onaj koji Partizan ima na umu.

Naime, po odluci rukovodstva VSS, na kvalifikacijama u Lucernu Srbiju će predstavljati dubl skul u sastavu Beđik/Rajković i pored toga što su na tek održanom Evropskom prvenstvu zauzeli ubedljivo poslednje mesto. Po svim sportskim kriterijumima i pokazanom visokom kvalitetu, dubl skul Mačković/Pimenov imao bi šansu za najviši plasman i na samim OI. VSS je, međutim, ostao pri svojoj odluci i pored očigledne i svima poznate ogromne razlike u kvalitetu pomenutih ekipa.

- Pored velikog ponosa zbog osvojene zlatne medalje za Srbiju na EP, u isto vreme osećam ogromnu tugu, ali i bes zbog odluke VSS da oduzme Olimpijske snove mojim drugovima iz reprezentacije - istakla je Jovana Arsić.

Nikolaj Pimenov je rekao:

- Posle velikog uspeha i osvajanja norme za Srbiju u skifu, želeo sam svim srcem da sa Martinom donesem Srbiji još jednu normu, a duboko verujem i medalju u Parizu u dubl skulu, ali sam u tome sprečen ovom zaista neobjašnjivom odlukom VSS.

Nikola Stojić, trener veslačkog olimpijskog tima, potpuno je devastiran odlukom VSS:

- Ovo su najteži dani u mojoj veslačkoj i trenerskoj karijeri. Odluka VSS da kod kuće ostave najbržu ekipu u dubl skulu koju je Srbija ikada imala Mačković/Pimenov, a umesto njih na kvalifikacije pošalje dubl skul Beđik/Rajković, koji su po svim stručnim parametrima bez ikakve šanse da se kvalifikuju za OI, potpuno je neverovatna. Ovo je veliki i težak udarac za ceo tim sportista koji vodim, a pogotovo za Martina, jer je uzimanje prava na takmičenje najboljima što Srbija ima, potpuno neprihvatljivo i neshvatljivo - ističe Stojić.

- Stojim iza svojih stručnih procena, kao neko ko upravo sa ovim sportistima jedini u Srbiji donosi rezultate i medalje sa seniorskih takmičenja u poslednje četiri godine. Moje reči ostaju zapisane i ukoliko sam u pravu, a to će se, nažalost, pokazati već za vikend u Lucernu, zaista se nadam da će svi odgovorni u VSS snositi ozbiljne posledice za nesagledivu štetu koju su naneli Martinovoj i Nikolajevoj karijeri, ali i srpskom sportu uopšte! - dodao je Stojić.

Uz sve ovo, još jedna u nizu loših odluka VSS i ta što je godinama najuspešniji veslač Srbije, Miloš Vasić, potpuno izbrisan od strane Veslačkog Saveza Srbije i iz planova reprezentacije...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Postizborno žuljanje

Zoran Živković [07.06.2024.]




Video dana

Kvalitet je opravdao cenu

Anketa

Dokle može Srbija na Evropskom prvenstvu?

Rezultati