Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

04. 05. 2024. 19:08 16

Vučić čestitao Uskrs uz poruku o KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ove subote Uskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve (SPC) i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru, uz poruku da su Kosovo i Metohija "svetinja nad svetinjama" i sastavni deo Srbije.

Vučić je u čestitki naveo da je Vaskrs "dan kada se sabiramo i promišljamo o večnosti, duhovno se obnavljamo i radujemo sa porodicom i prijateljima jačajući tako iskonske vrline međusobne ljubavi i praštanja".

- Verujem da će i ovaj Vaskrs biti nepresušni izvor snage za naše slobodarske napore da damo najbolji odgovor velikim izazovima koji se postavljaju pred našu državu i naš srpski narod. Nastavićemo da se snažno i odlučno borimo za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije sa našom svetinjom nad svetinjama Kosovom i Metohijom kao njenim sastavnim delom - naveo je predsednik, a preneo njegov kabinet.

Vučić je zahvalio patrijarhu i SPC na "postojanoj službi i podršci za očuvanje duše našeg nacionalnog bića: Kosova i Metohije".

- Duboko verujem da će dalji razvoj konstruktivne saradnje između državnih organa i svih tradicionalnih crkava i verskih zajednica biti značajan faktor u nameri da u mlađoj generaciji ojačamo i očuvamo osećaj rodoljublja, ljubav prema našoj kulturi i istoriji i odanost visokim idealima slobode, pravde, požrtvovanosti i saosećanja - naveo je Vučić.

Dodao je da Vaksrs "podstiče na plemenite misli i dobra dela".

- Čestitajući praznik nad praznicima, želim da sva iskušenja i izazove kojima je bremenito naše doba, ujedinjeni prevaziđemo u veri u trijumf života, dobrote, slobode i pravde. Vaša Svetosti, želim Vam obilje uspeha u plemenitoj i odgovornoj službi prvojerarha SPC i čestitam Vam Vaskrs tradicionalnim pozdravom: Hristos Voskrese! Vaistinu Voskrese! - piše u čestitki predsednika Srbije.

Vaskršnju čestitku uputio je i premijer Miloš Vučević koji je "u vremenima brojnih iskušenja" pozvao na "očuvanje mira, mudrosti, odgovornosti i odlučnosti da zajedno koračamo putem ljubavi i sloge".

- Neka ovaj najveći hrišćanski praznik bude smernica svima, kako bi ispunjeni nadom i verom nastavili da Srbiju vodimo pravim putem na dobrobit svih naših građana i čitavog srpskog naroda. Hristos vokrese! Vaistinu voskrese! - naveo je premijer, a prenela Vlada Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati