Beograd

Direktno.rs

29. 04. 2024. 18:48 10

Obradović: Beograd je bankrotirao, Šapić nemilice troši novac

Grad Beograd je bankrotirao. Ogromna korupcija i besmisleno trošenje para Beograđana doveli su do toga da u budžetu grada više nema novca ni za osnovne potrebe. Zato će sutra vladajuća većina u Privremenom organu doneti odluku da se grad zaduži za tri milijarde dinara za održavanje tekuće likvidnosti - naveo je prof. dr Vladimir Obradović, član Privremenog organa grada Beograda, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Praktično, Šapić uzima keš kredit da bi do izbora mogao da prikrije činjenicu da nemilice troši novac i imovinu grada Beograda. Za prvih šest meseci je kroz privremeno finansiranje potrošio preko 83 milijarde dinara i to mu nije dovoljno. Dvesta miliona je dao na svoju funkcionersku kampanju - na bilborde i video materijale, prodao je udeo u Lasti i dao novac baš opštini Sokolac, odakle su na prošlim izborima došli mnogi fantomski glasači. S druge strane, Beograd se raspada, vožnja gradskim prevozom postala je ruski rulet, a veliki projekti od interesa za grad postali su misaona imenica - dodao je Obradović.

- Budžet grada Beograda predstavlja partijsku kasu za SNS i zato ga ne daju ni po cenu krađe, kršenja zakona i Ustava. Zato je neophodno da se borimo za uslove na kojima će zaista Beograđani moći da biraju ko će da vodi njihovi grad jer je to jedini način da pare Beograđana ne odu na korupciju i besmislice - zaključio je prof. dr Vladimir Obradović, član Privremenog organa grada Beograda

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati