Beograd

[ Izvor: Biznis.rs ]

08. 05. 2024. 22:23 0

Ćerka firma "Milenijum tima“ uplatila novac za hotel "Jugoslavija“

Stečajni sudija Privrednog suda u Beogradu konstatovao je da je kompanija MV Investment uplatila kupoprodajnu cenu za imovinu stečajnog dužnika Danube Riverside od 3,176 milijardi dinara - i doneo rešenje o obustavljanju stečaja bivšeg vlasnika hotela Jugoslavija, saznaje Biznis.rs uvidom u sudsku dokumentaciju.

Privrednom sudu dostavljen je dokaz o uplati prihvaćene cene za kupovinu hotela Jugoslavija, na mestu koga kompanija Milenijum tim planira izgradnju novog hotela i dve poslovno-stambene kule. MV Investment je bio u obavezi i da transakciju u vezi sa imovinom Danube Riverside prijavi Komisiji za zaštitu konkurencije. Komisija je razmotrila efekte i odobrila koncentraciju, piše Biznis.rs.

Prema nalogu suda, po pravosnažnosti rešenja biće formirana stečajna masa Danube Riverside, dok će MV Investment i formalno postati vlasnik 100 odsto kapitala Danube Riverside, a sva potraživanja prema stečajnom dužniku biće "prebačena“ na matični broj i poreski identifikacioni broj stečajne mase Danube Riverside, za čijeg zastupnika je imenovan dosadašnji stečajni upravnik Ivan Čakarević.Podsetimo da je MV Investment, firma u vlasništvu Millennium Team-a, 22. marta ove godine kao jedini učesnik licitacije prihvatila prodajnu cenu od 3,176 milijardi dinara za imovinu Danube Riverside u stečaju - odnosno za čuveni hotel Jugoslavija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati