Izbori 2024

Direktno.rs

20. 04. 2024. 15:49 4

POKS: Opozicija da ne učestvuje u novoj izbornoj krađi

"Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) smatra da vlast osim deklarativno i obećanjima, nije ispunila suštinski nijedan zahtev opozicije za normalizacijom izbornih uslova i da je više nego jasno da se treba usprotiviti još jednoj izbornoj krađi koja je spremna", navodi se u saopštenju POKS-a.

- Izlaz iz ove političke krize u koju nas je vlast uvela zbog izborne krađe u Beogradu je da opozicija jedinstveno predloži poseban zakon lex specijalis koji će omogućiti izbore kakvi su u drugim normalnim zemljama i koji će onemogućiti bilo čiju izbornu krađu. Jesen je pristojan rok da se taj zakon usvoji i sprovede. Do tada nema izbora ni u jednom gradu, ni opštini - izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

- Ubeđen sam da će predsednik prihvatiti da svi lokalni izbori budu na jesen, jer zahtev opozicije da se formira sada komisija koja će se baviti biračkim spiskom nije realan. On ni po koju cenu ne može da dozvoli da komisija počne da radi i utvrdi da postoje desetine hiljada glasača SNS sa lažnim prebivalištima u Beogradu i da praktično bude uhvaćen u izbornoj krađi. Pre će istrpeti bojkot opozicije i proteste građana - rekao je Mihailović i zaključio:

- Zato je toliko odugovlačio sa ispunjenjem uslova da svi izbori budu 2. juna, da komisija nema više dovoljno vremena da se bavi svojim poslom. Da je to tako, potvrđuje i njegova samo deklarativna spremnost da se oformi komisija, ali koja nema izvršna ovlašćenja i ima manje od tri nedelje za rad uključujući i neradne praznike. Zbog svega ovoga, kao kompromis, treba mu omogućiti izlaznu strategiju da izbori budu na jesen, a da do tada sam očisti birački spisak, što verujem da će uraditi da ne bi njegova krađa bila i formalno dokazana - dodao je Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati