Izbori 2024

[ Izvor: Danas ]

07. 05. 2024. 16:05 6

Nova izborna prevara: U Novom Sadu neće znati ko gde GLASA

Gradska izborna komisija Novog Sada u subotu, 4. maja, pred Uskrs, daleko od očiju javnosti, donela je odluku da se poveća broj biračkih mesta u gradu, umesto na 212, Novosađani će 2. juna glasati na ukupno 219 biračkih mesta, kažu iz Akcije progresivne Vojvodine.

-  Ostaje pitanje postoji li bilo kakav opravdan i logičan razlog za takvu oduku i ako to nije priprema za novu izbornu krađu i upis novih hiljada fantomskih birača u Novom Sadu, o čemu je reč - pitaju iz APV.

Kako podećaju, maksimalan broj birača koji mogu da glasaju na jednom biračkom mestu jeste 2.500. Na dan 23. aprila 2024. godine, kad je objavljen poslednji presek stanja, ni na jednom biračkom mestu u Novom Sadu nije bilo upisano više od tog broja.

- Očigledno Gradska izborna komisija zna nešto sto građani ne znaju - nastavlja APV u saopštenju, a prenosi Danas.

- Otvaranjem novih biračkih mesta unosi se konfuzija pre svega kod birača jer se ne zna ko gde treba da glasa, a naročito u Petrovaradinu, na Detelinari, Telepu, Salajci i Žitnom trgu. Dalje, otvara se mogućnost upisa nepostojećih birača unutar tih biračkih mesta, na adresama novoizgrađenih ili nedovršenih stambenih objekata, što smo viđali i u prethodnom izbornom ciklusu - kaže se u saopštenju.

Akcija progresivne Vojvodine, kako napominju, nastavlja da prati sve promene koje ukazuju na to da je u toku nova izborna mahinacija zakazana za 2. jun. Napominju i da ostaju dosledni u stavu da izbori u ovakvim okolnostima nisu izbori i pozivaju građane Novog Sad da bojkotuju tu farsu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati