Slobodno vreme

[ Izvor: Bjelovar.live ]

19. 08. 2023. 09:00 0

HIT Pretrpanim Stojadinom krenuli na more (FOTO)

Davor, čitalac portala Bjelovar.live, poslao je redakciji fotografiju koju je napravio na auto-putu prema Jadranu. Na fotografiji se vidi automobil Zastava 101, odnosno popularni Stojadin, koprivničke registracije, koji se kretao ispred njega.

Auto je natovaren raznim stvarima, a prizor je sve podsetio na ne tako davna vremena kada su ulicama dominirali Stojadini, Fiće, Jugići, Peglice…

Možda mlađe generacije to ne znaju, ali ovo je bila uobičajena scena osamdesetih godina kada se na Jadran putovalo iz gotovo svih zemalja bivše Jugoslavije i okruženja.

"Ovo treba zaštititi. Uvek smo vozili bure sa 50 litara vina. Dakle, vozite 8 sati do Zadra. Današnji Česi nisu nam ni blizu kada smo bili prepuni", "I osamdesetih sam imao testeru iz juga sa dodatnim desnim retrovizorom", "Možda su otišli od ​​kući osamdesetih Još malo i tu su. U Koprivnici su do 2030. godine", "Danas bi to koštalo nešto više od 11 hiljada evra", bili su neki od komentara.

Inače, zahvaljujući Avto magazinu iz 1972. godine možemo saznati koliko je Stojadin tada koštao. Traženi iznos bio je 2.084 dolara, što bi bilo nešto više od 11.000 evra ako se preračuna u današnje vrednosti, prenosi "Zvanična stranica foruma Zastava 101" na Fejsbuku, piše Bjelodvor.live.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati