Zabava

Direktno.rs

25. 08. 2023. 08:57 0

"Glumci serije "Prijatelji" izgledali su nesrećno"

Bivša televizijska spisateljica Peti Lin govorila je svom iskustvu u radu na "Prijateljima" u odlomku iz svojih predstojećih memoara, "End Credits: How I Broke Up with Hollywood", koji je "Time" objavio u sredu.

Ova 43-godišnja scenaristkinja je ranije bila angažovana da piše za sedmu sezonu hit sitkoma 2000. godine i ostala je do sledeće godine, kada joj ugovor nije obnovljen.

U seriji su, da podsetimo, glumili Dženifer Aniston, Kortni Koks, Liza Kudrou, Met Leblank, Dejvid Švimer i Metju Peri.

U svojoj knjizi, Lin je rekla da je uzbuđenje zbog rada na seriji "brzo nestalo" kada je shvatila unutrašnje funkcionisanje projekta.

- Glumci su izgledali nesrećno što su vezani lancima za umornu staru seriju kada bi mogli da se razgranaju, i osećala sam se kao da se stalno pitaju kako će im svaki dati scenario posebno poslužiti - rekla je ona.

Istakla je da, iako su zvezde serije bile više nego sposobne da rade sa svakim scenarijem, smislile su način da svaka epizoda odgovara njihovim željama.

- Svi su znali kako da se nasmeju, ali ako im se šala nije dopala, činilo se da su je namerno odbacili, znajući da ćemo je prepisati.

Lin je dodla:

- Desetine dobrih viceva bi bile izbačene samo zato što je jedan od njih promrmljao rečenicu kroz usta puna slanine.

Ličnost iz industrije zabave takođe je podsetila da su zvezde, uprkos svojoj "izgorelosti", i dalje visoko poštovale svoje uloge.

- Smatrajući sebe kao čuvare svog karaktera, često su tvrdili da nikada ne bi uradili ili rekli to i to - rekla je Lin.

Nastavila je da opisuje dugogodišnje pisce programa kao "kliku" i razgovarala o tome kako se osećala kao autsajder u već uspostavljenom osoblju.

- Podsećali su me na bogatu decu u mojoj srednjoj školi koja su kupovala u "Aberkrombi i Fiču" i vozila potpuno nove kabriolete - rekla je.

Predstavnik industrije zabave je zatim dala malo uvida u okruženje sobe za pisce, u kojoj nijedna tema nije bila zabranjena.

Priznala je da, iako bi veliki deo osoblja govorio o svom seksualnom životu samo da bi se "zabavili", isto takvo ponašanje se verovatno ne bi smatralo prihvatljivim po savremenim standardima.

- S obzirom na to koliko se mnogo promenilo u poslednjih nekoliko godina oko seksualnog uznemiravanja i rasne nepravde, verovatno bih se osećala drugačije da danas sedim u sobi za pisce - napisala je.

Lin je o svom iskustvu dodala:

- Nisam naučila toliko, osim što više nikada nisam želela da radim na sitkomu.

"End Credits: How I Broke Up with Hollywood" bi trebalo da bude objavljen 5. septembra, piše Daily Mail.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati