Zabava

Direktno.rs

17. 04. 2024. 18:04 0

Samo nesrećni(ci) razmišljaju o sreći...

Nešto sam razočaran, proći će... Ili neće? Jedno od ta dva? Razočaranje vam je kao male boginje, ako ga ne preležiš u mladosti, u poznim godinama te može ubiti... - genijalno je poentirao Đorđe Balašević na jednom od beogradskih koncerata.

Jer jednog dana zastaćete negde nasred neke dobro poznate ulice, pogledaćete u nebo i razumećete zašto se sve baš tako desilo. Duboko ćete udahnuti novi život i hrabrim koracima krenuti dalje, i najzad shvatiti da je život previše kratak da biste bili nesrećni.

- Nisam tužan, ne, stvarno nisam, imam lepo sećanje. Ne lupa mi više srce kad me nazoveš, valjda to tako ide. Valjda sam se jednostavno već odavno umorio. Ne brini, i dalje si mi draga, ali onoliko koliko mi je drag neko koga sam davnih dana pustio. Tek onoliko da ponekad poželim da čujem da si srećna. Samo toliko... - rekao bi Đole, naravno, a ko drugi?

Zauvek je, ipak, samo reč. Velike reči obično imaju malu grešku i smanjuju se za mrvičak svaki put kad ih izgovoriš. Ni od "zauvek" nije ostalo Bog zna šta!

- Javio bih ti se ja, ovako ponekad samo. Da se uverimo kako smo oboje dobro... Ali ne smem, više bi nam to bola nanelo nego što bi nas umirilo. Ovako ćutimo oboje i nadamo se da je ono drugo dobro. Tamo negde... Daleko - dodao je Balašević.

Na kraju: Srećni nikad ne razmišljaju o sreći. To je posao za nesrećne. Svi primete sreću u nesreći, a o nesreći u sreći razmišljaju samo blesavi. I iskusni...

Ili što bi Đole u svom pismenom radu svojevremeno napisao:

- Ja, tihi Don Kihot, ptica bez matičnog gnezda, saputnik vetrova i visokokvalifikovani brojač zvezda, još jednom krećem na vetrenjače.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati