Politika

[ Izvor: Mediji ]

08. 05. 2024. 10:34 16

Si Đinping svečano dočekan ispred Palate Srbija: Razgovori u toku

Veliki broj građana okupio se na platou ispred Palate Srbija gde je danas svečani doček kineskog predsednika Si Đinpinga koji je u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Uz crveni tepih ispred Palate Srbije postrojena je Garda Vojske Srbije, prisutan je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom i državnom delegacijom.
Nakon svečanog dočeka danas planiran je sastanak Sija i Vučića u užem formatu, plenarni sastanak delegacija Srbije i Kine i potpisivanje Zajedničke izjave i razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, a to se upravo i dogodilo.

Saobraćaj na Brankovom most je blokiran, taj prostor nadleću i helikopteri, prenose mediji. Bulevar Mihajla Pupina kod Palate Srbija je takođe blokiran zbog gužve.

Nakon govora predsednka Srbije Aleksandra Vučića, građani se razilaze. 

Autobusi su parkirani na Bulevaru Mihajla Pupina u traci od Ju biznis centra do kružnog toka na Novom Beogradu u jednom smeru, i od Starog Merkatora u drugom smeru. N1 piše i da je oko 30 autobusa parkirano kod Hale sportova na Novom Beogradu, a i kod Merkatora je oko 20 autobusa. Registarske tablice na autobusima su iz brojnih gradova u Srbiji, među kojima su i Niš i Kragujevac.


Zbog zvaničnog dela posete kineskog predsednika Sija Đinpinga i svečanog dočeka ispred Palate Srbija došlo je do izmena u saobraćaju na Novom Beogradu i u Zemunu, što uključuje i povremeno zatvaranje pojedinih ulica i bulevara.

Kako javlja reporter Euronews Srbije, duž auto-puta, ali i pojedinih novobeogradskih ulica nalaze se srpske i kineske zastave, a tu je ona najveća kineska koja pokriva skoro čitav poslovni deo Geneks kule. Osim toga, na ulicama se nalazi i veliki broj pripadnika MUP-a, saobraćajne policije, često i pod rotacijom.

Pojedini mediji navode da su blokade i kolone vozila na pojedinim deonicama.

Detaljan plan posete nije objavljen iz bezbednosnih razloga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati