Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

19. 04. 2024. 10:20 0

Puče bruka: Doveli Sulejmanija, a zaboravili licencu?!

Razvila su se mnoga takmičenja u Srbiji, "ide lopta" na stadionima i poljanama, naziru se i raspleti u sedmostepenom sistemu FSS, ali sastave liga za narednu sezonu neće odlučivati isključivo borba za bodove. Presedan, ovog puta, preti Prvoj ligi Srbije!

Čelnici inđijskog Železničara, lidera Srpske lige Vojvodina, kako saznaje Sport klub, nisu na vreme poslali zahtev za licenciranje u prvoligaškom rangu.

Postupak, za klubove Prve lige već drugu godinu obavezan u sistemu FSS, ima striktna pravila i rokove. Zato komisija za licenciranje, barem u ovom trenutku, nema nameru ni da se bavi predmetom "Železničar, Inđija".

Jednostavno - lider Srpske lige Vojvodina nije ni u procesu razmatranja za dobijanje prvoligaške licence!

Poslednjih dana, ipak, traje intezivna borba za rešenje ozbiljnog problema. Iz Inđije je stigao i odgovor da klub nije ni primio obaveštenje o roku za licenciranje. Zato nije ni mogao da pošalje nadležnoj komisiji u prvom stepenu.

Kako to u Srbiji, ali i svetu, biva - aktuelna situacija mobilisala je i krupnije igrače, političare i ostale uticajne kadrove. Za sada, ipak, rešenja nema ni na pomolu…

Železničar je zimus angažovao Miralema Sulejmanija. Inđijci su jasno stavili do znanja idejni plan za plasman u Prvu ligu i posle 23 kola na dobrom su putu ka realizaciji. Pretekli su jesenjeg lidera Sloven iz Rume i sa dva boda prednosti dočekuju poslednjih sedam kola. Nekadašnji reprezentativac Srbije odigrao je sedam mečeva za Železničar.

Odluke o licenciranju klubova za narednu sezonu doneće prvostepena komisija Fudbalskog saveza Srbije do kraja aprila. Superligaši, prvoligaši i zainteresovani kandidati za plasman u prva dva ranga imali su rok do poslednjeg dana marta da pošalju zahteve za dozvolu takmičenja u domaćim i UEFA takmičenjima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati