Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

29. 04. 2024. 08:57 2

Borba za direktno mesto u LŠ: I Hrvati kvare Zvezdin plan

Direktan plasman Crvene zvezde u Ligu šampiona uveliko ugrožava serija pobeda Šahtjora u Ukrajini, a od minulog vikenda lideru Superlige Srbije ne odgovara ni stanje u prvenstvu Hrvatske.

Rijeka više nije lider posle poraza od Lokomotive, Dinamo ima bod više i psihološku prednost pred rasplet šampionske trke.

Situacija u Ukrajini još je nepovoljnija po Crvenu zvezdu, budući da Šahtjor održava četiri boda prednosti u odnosu na kijevski Dinamo.

Kako bi Crvena zvezda imala mesto u Ligi šampiona bez jednog kvalifikacionog kola, neophodno je da šampioni svojih zemalja ne budu Dinamo iz Zagreba i Šahtjor.

I ne samo to, potrebno je da u Češkoj ne slavi Slavija, u Danskoj Kopenhagen i Grčkoj Olimpijakos. Tamo je trenutna situacija povoljna po Zvezdu.

Sparta ima četiri boda više od Slavije, takođe i Brondbi od Kopenhagena. Neizvesno je Grčkoj, sve će biti jasnije posle duela Olimpijakosa i PAOK-a 12. maja. I dalje je lider i glavni favorit za titulu AEK, iako je izgubio u Solunu u burnoj utakmici.

Za razliku od prethodne sezone, odlučeno je da mesto u grupnoj fazi koje otvara šampion Evrope kroz plasman u domaćem prvenstvu ne popunjava prvak 11. zemlje na nacionalnoj listi UEFA, što je direktno oštetilo Srbiju.

Mesto u Ligi šampiona pripada prvaku sa najvećim koeficijentom, od zemalja koje ne daju direktnog učesnika elitnog evropskog takmičenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Zvali su ga Maradona

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati