Fudbal

Direktno.rs

04. 05. 2024. 15:42 0

Arsenal opet na plus četiri: Lako slomio Bornmut

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom "Emirejtsu" Bornmut sa 3:0 u 36. kolu Premijer lige.

Međutim, i na ovom meču su u centru pažnje bile sudijske odluke, pa Ostrvo već grmi o tri greške glavnog sudije - prvo što nije isključio Kristija zbog starta otvorenim đonom na Bukaja Saku, potom je bio sumnjiv penal za Arsenal, a na kraju i poništen gol za Bornmut zbog faula nad Rajom.

Sve je počelo u u 12. minutu - Kristi je otvorenim đonom išao na Saku, koji je završio na zemlji, a igrač gostujuće ekipe nije dobio čak ni žuti karton.

Glavni sudija nije tražio da pogleda VAR, a deluje i da mu niko ništa nije signalizirao, te je utakmica nastavljena, iako je Saka pokazivao i ka krvavoj cevanici, promene odluke nije bilo.

Arsenal je nastavio da napada i stvara šanse, blistao je golman Travers, koji je zaustavljao udarce Salibe, Partija, da bi potom u 38. minutu Rajs gađao tik pored stative.

Nova sumnjiva odluka desila se u samom finišu prvog poluvremena, golman Bornmuta je uklizao, a iako je promašio Haverca, Nemac je ostavio nogu da bi dobio kontakt i prekršaj za penal. Sudija je pokazao na belu tačku, VAR soba je potvrdila tu odluku, a odgovornost je preuzeo Saka koji je rutinski pogodio za 1:0.

Bornmut je bio mnogo opasniji u drugom poluvremenu, iako je prvu šansu imao Saka u 49. minutu, kada je ponovo odličan bio golman gostujuće ekipe.

U 54. minutu zablistao je i David Raja, koji je odbranio Solankeov udarac u situaciji jedan na jedan.

U 70. minutu Arsenal je stigao do drugog gola, posle akcije po desnoj strani, lopta je stigla do Rajsa koji je ugledao Trosara i odložio mu na levi bok, ovaj je rutinski pogodio za 2:0.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je u 73. minutu poništen i pogodak Bornmutu. Bila je ovo čudna situacija u kojoj su se u gužvi našla trojica igrača Arsenala i dvojica Bornmuta, na kraju je sudija prelomio da je bio prekršaj Solankea nad golmanom Rajom i Semeniju je poništan pogodak.

U poslednjim trenucima utakmice, Deklan Rajs je potvrdio pobedu. Gabrijel Žezus ga je ugledao i sjajno proigrao, a Rajs snažnim udarcem sa desne strane u dalji ugao postavio konačnih 3:0.

Arsenal je do kraja sačuvao prednost i učvrstio se na vrhu, te ponovo ima plus četiri u odnosu na Mančester siti. Ali, važno je napomenuti da tim Pepa Gvardiole u ovom trenutku ima dve utakmice manje od "tobdžija".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati