Fudbal

Direktno.rs

04. 05. 2024. 20:41 0

Haland dao ČETIRI GOLA, Siti na 3 koraka do titule

Fudbaleri Mančester sitija deklasirali su Vulverhempton na svom terenu sa 5:1 u 36. kolu engleske Premijer lige.

Briljirao je Erling Haland koji je postigao četiri pogotka za domaći tim, doduše dva sa bele tačke. Želeo je i peti i zbog toga je bio vidno nezadovoljan i negodovao je u momentu kada je Pep Gvardiola odlučio da ga zameni u 82. minutu.

"Građani" su na taj način zadržali pol-poziciju u borbi za titulu sa Arsenalom. Na dva kola pre kraja ekipa iz Londona ima jedan bod više, ali Siti ima meč manje i ukoliko pobedi Fulam i Totenhem u gostima, te Vest Hem kod kuće, odbraniće naslov šampiona Engleske bez obzira na učinak Arsenala, koji će još gostovati Mančester junajtedu i dočekati Everton.

Ekipa Pepa Gvardiole je posao na ovom meču završila u prvom poluvremenu, koji je odigrala u prilično laganom ritmu i rešila ga u svoju korist sa čak 3:0, uz het-trik Erlinga Halanda.

Igrao se 12. minut, kada je Ait-Nuri srušio Joška Gvardiola u svom kaznenom prostoru, a sudija Poson pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Haland i matirao golmana Sa sa 11 metara za 1:0.

Norveški napadač je prednost udvostručio u 35. minutu. Rodri je tada presekao jedan pas gostiju na sredini terena i proigrao De Brujnea, Belgijanac je povukao i sjajno uposlio Rodrija, koji je nastavio ta trči po desnom boku. Usledio je kvalitetan centaršut Španca na drugu stativu, a tamo je Haland nadskočio Semeda i udarcem glavom sa linije peterca pogodio za 2:0.

U 45. minutu je "nesrećni" Semedo oborio Halanda u svom šesnaestercu, Poson je išao da pogleda tu situaciju posle poziva iz VAR sobe i nakon većanja, koje je trajalo 180 sekundi, dosudio kazneni udarac. Njega je ponovo izveo Haland i bio neumoljiv za 3:0.

Početak drugog poluvremena nam je doneo po gol za oba tima.

Vulverhempton je u 53. minutu smanjio na 3:1 preko Hvanga. Rezervista Belgard je centrirao sa desne strane, Ederson užasno intervenisao i rukom spustio loptu pravo na nogu Korejcu, koji je bez ikakvih problema zatresao praznu mrežu sa nekih sedam metara.

Ovaj rezultat je bio na snazi svega 60 sekundi. Foden je sa svoje polovine poslao fantastičan pas napred, Haland je još bolje primio loptu, stuštio se ka golu, izlomio Klimana, namestio se na levu nogu i silovitim udarcem sa 12 metara pogodio željeno mesto - za 4:1 i svoj četvrti pogodak na utakmici.

Sve do samog finiša nije bilo uzbuđenja, Siti je "zatvorio" utakmicu, a pažnju je privuklo negodovanje Halanda kada je Gvardiola odlučio da ga zameni i uvede Alvareza u 82. minutu.

Želeo je svakako Norvežanin da postigne pet golova na jednoj utakmici Premijer lige i tako stane u red sa Serhiom Aguerom, Endijem Kolom, Dimitrom Berbatovom i Alanom Širerom, koji su to uspeli da urade.

Ali, posle svega tri minuta u igri je njegova zamena Hulijan Alvarez postavio konačan rezultat. Rodri je upisao još jednu asistenciju, a Argentinac rutinski savladao golmana "vukova" za konačnih 5:1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati