Fudbal

Direktno.rs

08. 05. 2024. 17:57 2

Partizan u 89. minutu iščupao bod u Kruševcu!

Fudbaleri Partizana su prekinuli niz od pet vezanih poraza, budući da su se vratili sa ivice ambisa i u 34. kolu Superlige Srbije došli do boda protiv Napretka - 3:3! Crno-beli jesu prekinuli niz od pet poraza, ali su doveli u pitanje drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, budući da sada imaju samo dva boda više od TSC-a, koji je pobedio kragujevački Radnički sa 4:3.

Sve je počelo idealno za Partizan. Već u sedmom minutu crno-beli su poveli kada je Nikola Antić odlično izveo korner sa desne strane, a Aleksandar Filipović je zahvatio loptu glavom i poslao je u donji desni ugao gola golmana Savića - 0:1.

Imali su crno-beli inicijativu, delovalo je da imaju punu kontrolu dešavanja na terenu, a u 13. minutu je Nemanja Nikolić posle saradnje sa Severinom bio zamalo neprecizan u situaciji kada je mogao da duplira prednost Partizana.

Od tog trenutka ekipa Napretka je polako uspela da se oslobodi pritiska i kako je meč odmicao, Kruševljani su postajali sve ambiciozniji i konkretniji u napadu.

Taj utisak je postao još snažniji od 19. minuta, kada je na centaršut Tomića sa desne strane, Majdevac zahvatio loptu glavom pored Filipovića i poslao loptu u desnu stranu gola golmana Jovanovića - 1:1.

Samo sedam minuta kasnije golman Partizana je po drugi put morao da vadi loptu iz mreže, a ovoga puta ga je savladao kapiten Napretka Nebojša Bastajić, preciznim udarcem sa petnaestak metara. Lopta je završila uz levu stativu, Jovanović ni ovoga puta ništa nije mogao da učini - Napredak je preokrenuo na 2:1.

Partizan sve do poslednjih pet-šest minuta prvog poluvremena nije uspevao da ponovo pripreti, a onda je usledila serija propuštenih prilika Natha, Kalulua, Nikolića...

Kako je završeno prvo, tako je počelo i drugo poluvreme - još jednom velikom prilikom koju crno-beli nisu iskoristili. Igrao se 47. minut, ovoga puta slobodan udarac za goste, odličan centaršut u kazneni prostor, gde štoperi Partizana Kovačević i Filipović ne uspevaju da sa oko pet metara pošalju loptu u mrežu.

I opet Napredak uspeva da kazni nove promašaje crno-belih! Već u 50. minutu meča Majdevac postiže svoj drugi gol. Bila je to brza akcija domaćih, Majdevac je prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola Partizana i pored Filipovića i Kovačevića šalje izuzetno precizan udarac u donji levi ugao gola golmana Jovanovića - 3:1.

Neverovatno je šta Partizan nije iskoristio samo minut kasnije! Severina je uputio udarac sa oko 14 metara, golman Savić je odbio loptu do Kalulua, koji šutira iskosa sa leve strane, ali Savić opet uspeva da zakači tu loptu i pošalje je u korner!

U 57. minutu opet mnogo sreće za Kruševljane posle novog pokušaja Severine iskosa sa desne strane, šutirao je sa petnaestak metara u suprotni ugao, ali umesto mreže pogodio je stativu!

Četiri minuta kasnije lepa akcija Partizana, Zahid je lepo uposlio Goha koji je utrčao u kazneni prostor, ali golman Savić u situaciji jedan na jedan zaustavlja i njegov udarac!

I konačno, tek u 80. minutu Partizan koristi inicijativu. Rezervista Aleksa Janković, koji je desetak minuta ranije zamenio Stojkovića, sa leve strane terena je ušao u sredinu, a kada je stigao do ivice kaznenog prostora, uputio je precizan udarac u donji levi ugao i vratio nadu Partizanu - 3:2.

Naravno, očekivao se još jači pritisak Partizana u samom finišu meča, to se i dogodilo, a u 89. minutu crno-beli su stigli do izjednačenja. Janković je počeo akciju, nastavio Baždar koji je sa leve strane uposlio Zahida koji šutira sa nekih 7-8 metara i ta lopta nekako završava u mreži posle neuspele intervencije fudbalera domaćih - 3:3.

U nadoknadi vremena Partizan nije uspeo još koji put da pripreti i eventualno dođe do celog plena, pa je morao da se zadovolji i ovim jednim bodom kojim je, ako ništa drugo, prekinuo seriju od pet vezanih poraza.

NAPREDAK - PARTIZAN 3:3 (2:1)

Stadion: "Mladost" u Kruševcu. Strelci: Majdevac u 19. i 51. i Bastajić u 26. minutu za Napredak, a Filipović u 7, Janković u 80. i Stevanović (autogol) u 90. za Partizan. Sudija: Stanko Ostraćanin. Žuti kartoni: Marinković, Savić (Napredak), Filipović, Severina (Partizan).

NAPREDAK: Savić - Tomić, Mihajlović, Stevanović, Marinković - Jović (od 69. Sadiković), Krstić - Stanojlović, Marjanović (od 89. Milenković), Bastajić - Majdevac (od 81. Bojović).

PARTIZAN: Jovanović - Stojković (od 72. Janković), Filipović, Kovačević, Antić - Ovusu (od 86. Kastiljo), Zahid - Severina, Natho (od 54. Goh), Kalulu (od 54. Baždar) - Nikolić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati