Košarka

[ Izvor: Mocart sport ]

04. 05. 2024. 07:10 0

Obradovića incident u Istanbulu podsetio na tuču Pantera i Ljulja

Prošlogodišnji plej-of Evrolige obeležila je tuča košarkaša Reala i Partizan Mozzart Beta u Madridu, ovaj će se pamtiti po ispadima Dimitrisa Janakopulosa, naelektrisanoj atmosferi u tri serije i – incidentu u Istanbulu.

Navijači fenerbahčea ušli su na teren u želji da se verbalno, a neki i fizički, obračunaju sa pojedinim košarkašima Monaka posle poraza svog tima. Zakuvao je situaciju Džarod Blosomgejm, dolivao je ulje na vatru Majk Džejms, dok se Saša Obradović trudio da spreči eskalaciju sukoba. Uspeo je u tome, a sve što se dešavalo u Ulker Areni podsetilo ga je na fizički obračun iz prethodne sezone, u kome su učestvovali Kevin Panter, Serhio Ljulj, Matijas Lesor, Gabrijel Dek, Geršon Jabusele, Dante Egzum...

Nimalo se nije svidelo treneru Monako način na koji su postupili njegovi igrači posle pobede i izjednačenja u seriji.

- Bez obzira na to da li smo dobili utakmicu, trebalo je da se vratimo u našu svlačionicu - prokomentarisao je Saša Obradović potez Džaroda Blosomgejma i ostalih igrača Monaka.

- Neko može nešto da baci, ali vi morate da se distancirate. Treba da odete i ne obazirete se na to - nastavio je.

Znao je nekada, dok je bio igrač, i Saša Obradović burno da reaguje. Ipak, kroz godine je naučio kako da reaguje kada dođe do konflikta.

- Mogu da kažem da sam ja u prošlosti bio prvi koji je kretao da se fizički obračuna. Ali, sada sam pametniji i rekao sam: "Odlazi". Da ne bi bilo prošlogodišnjeg iskustva sa Partizanom, Panterom i Ljuljom - kazao je Obradović.

Govorio je i o tome šta je donelo prevagu u četvrtoj utakmici...

- Bili smo mnogo mudriji, delili lopte, defanzivno smo takođe bili pametniji, konstatni smo bili čitav meč. Dozvolili smo da izuzetno ofanzivan tim kakav je Fener, ofanzivno orijentisan, postigne malo preko šezdeset poena. Odradili smo sjajan posao u odbrani. Svi igrači koji su bili u igri su doprineli, neko u odbrani, neko u napadu. Mislim, sjajno je biti trener ovog tima danas - poručio je trener Monaka.

- Malo promena u sastavu donelo nam je puno koristi. Znao sam da će biti ovakav meč, pripremili smo se za ovo, apsolutno smo zaslužili pobedu. Sledi peti meč, sve je otvoreno - dodao je.

Četvrtfinalna serija vraća se na Azurnu obalu, a Monako će u sredu dočekati Fenerbahče u hali ispod stadiona Luj II.

- Nadam se da ćemo iskoristi prednost domaćeg terena za šta smo se borili i zaslužili ga kroz osnovni deo sezone. I nadam se da nećemo ponoviti greške koje smo pravili u prvoj i trećoj utakmici serije - završio je Saša Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati