Košarka

[ Izvor: Mediji ]

05. 05. 2024. 15:28 2

"Ako ne plaćate igrače, ne možete da potpisujete nove - to se desilo Zvezdi"

ELPA je Udruženje igrača Evrolige koje brani prava svojih članova, a trenutno su aktuelni pregovori o novom dogovoru sa Evroligom.

Na tu temu je, između ostalog, govorio i nekadašnji slovenački košarkaš, a sada izvršni direktor ELPA Boštjan Načbar za španski "Mundo Deportivo".

- Mislim da smo već ovih prvih godina mnogo napredovali, posebno u rešavanju problema neplaćanja. S druge strane, imamo drugi sistem lekarskog mišljenja, što je veoma važno i igrači ga koriste. Popravili smo standarde u svim klubovima, i u medicinskim delovima, a takođe smo postavili pravila o dužini predsezone, koliko i kada možete da trenirate. Sezona evroligaša je veoma teška jer igra na dosta utakmica. A sada razgovaramo sa Evroligom o tome kako da rastemo zajedno, iako kada počnete da pričate o novcu, sve košta više - kaže Nahbar.

On posebno ističe važnost finansijske stabilnosti u klubovima Evrolige u pogledu redovnog i pravovremenog isplaćivanja plata.

- Mislim da smo minimizirali problem. U sadašnjem sistemu, ako ne plaćate svoje igrače, ne možete da potpisujete nove. To se desilo u slučaju Crvene zvezde i bilo je prilično značajno jer je uticalo na Kampaca, ali to tako funkcioniše - objasnio je Nahbar.

Ali, ostaje nerešen problem prevelikog broja utakmica, čak u određenim slučajevima i veći od broja mečeva koje imaju NBA igrači.

- Već smo dostigli ukupan limit utakmica. Više ne može da se uradi, ali problem je što postoje nacionalne lige i u slučaju Španije, gde je liga na visokom nivou, to je ludo. Igrači vole da igraju utakmice, ono što ne vole su putovanja i treninzi. Zato tražimo balans kako bismo smanjili broj treninga i smanjili pripreme, sa maksimalnim ograničenjem od 35 dana. To je dobro, ali ima situacija tokom sezone u kojima ima previše putovanja i previše utakmica, posebno zato što saradnja lige i domaćih liga nije dobra - dodao je.

- Ideja je mnogo, ali malo pomaka. Jedino što su uradili je da su postigli dogovor da u februaru evroligaši odu da igraju sa reprezentacijama i to je to. Ja sam već veoma razočaran jer sam mislio da će posle godinu dana razgovora i pregovora biti više uspeha, a nema ga mnogo - tvrdi Nahbar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati