Košarka

[ Izvor: Mediji ]

06. 05. 2024. 19:54 1

Veliki problem za Jokića i Denver

Nikola Jokić i njegov klub, Denver Nagets, do pre neki dan su delovali prilično moćno, a kako i ne bi kada su maltene "počistili" Los Anđeles Lejkerse iz NBA plej-ofa, ali aktuelni šampioni sada se nalaze u problemu.

Naime, jedan od najvažnijih igrača Nagetsa, Džamal Marej, možda neće zaigrati u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije protiv Minesote timbervulvsa. Kanađanin, koji je dvaput pred poslednji zvuk sirene davao koševe za pobede u pomenutoj seriji sa Lejkersima, nalazi se i dalje na klupskoj listi povređenih i to uz opis "upitan".

Po NBA pravilima, ako je igrač zdrav i spreman, ne nalazi se na pomenutoj listi, ako je njegovo učešće opisano kao "verovatno", onda se daju šanse od 75% da zaigra, dok oni koji su "pod znakom pitanja" imaju po 50% šansi da propuste naredni meč, odnosno da nastupe. Postoje, podsetimo, još dve opcije - "teško da će zaigrati", što je opis za igrače koji imaju samo 25% šanse da nastupe, odnosno "neće igrati", kada nikakve dileme nema.

Mareja muči list leve noge i već na prethodnoj utakmici sa "vukovima" bilo je jasno da mu uopšte nije lako da igra, naročito ne protiv vrlo pokretljive i vrlo agresivne odbrane Minesote.

Uostalom, junak pomenutih pobeda nad "jezerdžijama" je na startu aktuelne plej-of serije, u porazu Denvera kod kuće sa 99:106, ostao bez poena u prvom poluvremenu. Na kraju, šutirao iz igre samo 6/14, a koliko je roviti kanadski as bio "nebitan" za pokušaje popravljanja lošeg utiska branioca trona svedoči i da je s njim na parketu ekipa Nagetsa primila 22 poena više nego što je dala Minesoti.

Svakako, navijači šampiona su se nadali da će se Džamal Marej oporaviti do drugog meča, no činjenica da je "pod znakom pitanja" - svakako da nije ono što su priželjkivali.

A nije ni ono što je Denveru trebalo posle poraza pred svojom publikom, jer posle druge utakmice, koja takođe predstoji u Koloradu, dve se igraju u Minesoti. Odu li tamo Timbervulfsi sa 2:0, možda se NBA košarka više i neće igrati u Denveru ove sezone...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati