Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

29. 04. 2024. 19:36 127

Vučić: Mnogo odmaramo, 40 radnih sati nedeljno je malo

Dok sam ja predsednik i imam ikakvog uticaja u SNS, od sedmočasovnog radnog vremena nema ništa - izjavio je na današnjoj konferenciji za medije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Upitan za stav po pitanju toga što Crna Gora uvodi sedmočasovno radno vreme, Vučić je rekao kako je to "dodvoravanje narodu".

- Jedna politička partija došla je kod mene i jedan od uslova za saradnju sa SNS-om bio je da se ne radi nedeljom, te da se radno vreme smanji na sedam sati. Još malo, pa da se ne radi uopšte. Svi smo se mi i približili tome, vidite koliko odmora imamo, koliko idemo na "city break" destinacije - izračunao je predsednik.

Vučić je rekao da dok on bude predsednik i imao uticaja u većinskoj partiji u Narodnoj skupštini - to nikada neće prihvatiti.

- A srećom po vas, moj mandt uskoro ističe, pa vi onda izaberite te pametne koji vole da ne rade ništa, a da zemlja ide napred. Objasnite mi kako je moguće da za 35 sati uradite isto kao i za 40 sati. Inače, mislim da je 40 sati malo radnog vremena i baš me briga šta su mislili radnici u Čikagu. Čovek mora da radi više - rekao je on.

Vučić je onda prognozirao kako će trend smanjenja radnog vremena da se nastavi, pa će se na kraju raditi 24 sata u nedelji.

- Kako možete da za 24 sata naberete isto jagoda kao i za 40? I ja to treba da podržim, aj narode lezi 'lebe da niko ništa ne radi, a svi ćemo da živimo lepo... Aj svima čarter letove na Maldive i Sejšele, ko nije bio. Ne može. Do 2027. od tog posla nema ništa, a posle radite dva sata dnevno - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 127

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati