Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

04. 05. 2024. 11:41 4

Pojačana kontrola vozača: Ovo će se posebno kažnjavati

Tokom prazničnih dana, saobraćajna policija će kontrolisati vozače zbog alkohola i proveravati korišćenje sigurnosnih pojaseva na prednjem, a posebno na zadnjem sedištu - izjavio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

Belencan je rekao da će se vršiti kontrola vozača zbog alkohola i psihoaktivnih supstanci i naveo da je prošle godine zabeleženo da je veliki broj vozača upravljao pod dejstvom alkohola.

Belencan je izjavio da će se pre svega pratiti oni indikatori koji najviše utiču na bezbednost saobraćaja, a to je korišćenje sigurnosnih pojaseva na prednjem, ali s akcentom na zadnje sedište.

- Zato što je studija koju je sprovela Agencija za bezbednost saobraćaja pokazala da se broj onih koriste sigurnosne pojaseve na zadnjem sedištu smanjio sa 19 na 17 procenata. Nekontrolisano kretanje tela dovodi do težih posledica nego da je putnik na zadnjem sedištu koristio sigurnosni pojas - rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije.

Imao je poseban apel za vozače.

- Apelujemo na vozače da poštuju brzinu. Poštovanjem brzine se poštuju i drugi učesnici u saobraćaju. Sprečava se naletanje na drugo vozilo, zatim propuštaju se pešaci na pešačkom prelazu. Zbog toga je zaista bitno da napomenem da je veći broj prekoračenja brzina zabeležn u naselju - rekao je Zlatko Belencan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati