Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 05. 2024. 08:10 18

Odgovor Siniši Malom od kog mu neće biti dobro

Bugarski grafolog iz Plovdiva je rekao da je potpis Siniše Malog na ugovoru za 24 stana falsifikat. Dugo godina su profesori Beogradskog univerziteta: Đuričin, Jaško i Barjaktarović Rakočević, tvrdili da dokrorat Siniše Malog nije falsifikat. Danas, dok živi u stanu vrednom dva miliona evra na Senjaku, Siniša Mali je usamljen čovek. Nema ni bugarskog grafologa, ni profesora koji će potvrditi njegove nove laži, stoji u odgovoru ministru finansija potpredsednika SSP-a Dušana Nikezića, koji prenosimo u celosti.

- Kao, na primer, da pre ove vlasti nijedan projekat nije započet, iako je sa kineskim partnerima gotovo završen most Zemun-Borča i potpisani ugovori za odsumporavanje postojećeg i izgradnju novog bloka u termoeletrani Kostolac. I nisu Kinezi "spasili" Železaru i RTB Bor, već ih je nesposobna SNS vlast praktično poklonila kineskim firmama, koje sada ostvaruju milijarde evra profita, nemilice eksploatišući najvrednije srpske resurse.

- Konačno, Siniša Mali tvrdi da se ranije nije ni sarađivalo sa svetskim ekonomskim silama, iako je Sporazum o strateškoj saradnji Srbije sa Kinom potpisan još 2009. godine. A saradnja sa Kinom mora da bude upravo strateško partnerstvo, a ne neokolonijalni odnos i dužničko ropstvo. Kina jeste među prvih pet spoljnotrgovinskih partnera Srbije, ali sa ubedljivo najnepovoljnijom strukturom, jer je samo 25% uvoza pokriveno izvozom, pošto u Kinu danas izvozimo robu vrednu 1,1 milijardu evra, a uvoz je 4,5 milijardi evra. Dodatni problem predstavlja struktura izvoza u Kinu, koji je porastao 87,8 puta isključivo zahvaljujući ogromnom rastu izvoza rude bakra i neobrađenog drveta, koji danas čine 94% srpskog izvoza u Kinu.

- Da stvar bude još gora, potpisani Sporazumom o slobodnoj trgovini će dodatno pogoršati poziciju Srbije i naneti nesagledive posledice po srpsku privredu, radna mesta i standard svih naših građana.

Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati