Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 05. 2024. 18:52 11

Đilas u Paraćinu: Zakon koji predlaže deo opozicije bez SNS-a izuzetno opasan po demokratiju i budućnost Srbije

Dan pošto je saopštio da će šest miliona Srba i 1,4 milijarde Kineza praviti zajednicu Vučić je na Dan Evrope bez trunke sramote slagao da Srbija nastavlja putem evrointegracija. Kakav odnos Vučić ima prema Kini, kakav prema Evropskoj uniji vidljivo je ne samo iz njegovih izjava već i iz činjenice da je tokom posete predsednika Kine bio obučen i ponašao se u skladu sa protokolom, a na prijem povodom Dana Evrope je došao razdrljen, bez kravate sa facom koja je jasno pokazivala koliko se smara. Svako ko zna kako Vučić razmišlja je shvatio kakvu je poruku time poslao. To što je ambasador EU gospodin Žofre pričao o nastavku puta Srbije u Evropu je tačno baš koliko i izjava ambasadora Amerike da vlast vodi Srbiju na zapad. Srbija je odustala od evropskog puta i to je jasno svima, samo je predstavnicima dela međunarodne zajednice profitabilnije da to ne priznaju - rekao je tokom posete Paraćinu predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

- Isto se ponašaju i predstavnici dela opozicije koji objašnjavaju javnosti da će kroz zabranu glasanja onima koji su prebivalište dobili prethodnih 11 meseci rešiti pitanje fantomskih birača u Beogradu. Naravno da to nije tačno jer je Vučić mnogo više ljudi prijavio u Beogradu za 5.5 godina - od januara 2018. do jula 2023, nego za pet meseci prošle godine, od jula do decembra. Ovaj zakon koji predlaže deo opozicije bez SNS-a je izuzetno opasan po demokratiju i budućnost Srbije jer će režim na čelu sa Vučićem jasno reći da se izbori sprovode po uslovima koje je predložila opozicija. Kada pod tim uslovima SNS pobedi, a pobediće lagano, to će im poslužiti kao dokaz da nije bilo krađe ni 17. decembra. Zato je donošenje bilo kakvih parcijalnih rešenja pogrešno. Jedino rešenje je sinhronizivana primena svih preporuka ODIHR-a kroz komisiju čija se izvršna ovlašćenja preciziraju zakonom - završio je Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati