Hronika

S. M.

09. 05. 2024. 21:42 3

Zaštitnik građana traži da se ispita odgovornost opštine Kuršumlija zbog nesreće sa ringišpilom

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Opštinske uprave Kuršumlija zbog nesreće sa ringišpilom u kojoj je povređeno trinaestoro dece.

Kako je saopšteno je iz njegove kancelarije, od Opštine Kuršumlija je zatražio da ga u roku od osam dana informiše o svim okolnostima ovog slučaja, a posebno da li su nadležni organi u konkretnom slučaju utvrdili da li je vlasnik ringišpila imao dozvolu za postavljanje ringišpila.

Pašalić traži i da ga Opštinska uprava izvesti da li je vlasnik ringišpila posedovao atest za ispravnost ringišpila i njegov bezbedan rad, kao i ko je vlasniku ringišpila izdao takav atest.

Tokom dana, na predlog Osnovnog jvnog tužilaštva u Kuršumliji, sudija za prethodne postupke Osnovnog suda Kuršumlije je odredio pritvor u trajanju do 30 dana vlasniku ringišpila Lj.N. (36) iz Knjaževca i zakupcu placa J. N. (66) iz Vrnjačke banje. Oni se sumnjiče da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti.

Prvog dana nesreće, ni predsednik Opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić ni direktor Javno komunalnog preduzeća "Toplica” Mladen Gilić koje je izdalo plac na kojem je postavljen ringišpil, nisu odgovarali na naše pozive I poruke. I danas, kada smo slučajno sreli Čarapića u Kuršumliji, nije hteo ništa da kaže, a na našu opasku da smo ga zvali, odgovrio je: "Pa šta!".

Za razliku od njega Gilić je obećao da će nam poslati saopštenje, u kojem je naveo da je sve urađeno po zakonu.

- Prilikom raspisivanja javne licitacije uvek se traži atest i obavezan je atest o ispravnosti sprava a o organizaciji i bezbednosti učesnika zadužen je zakupac. Sve preventivne mere su ispoštovane u celosti,a zbog čega je došlo do nesreće ispituju i daće ocenu nadležni organi,a na nama je da se nadamo i molimo za malu Anju i brz oporavak i ozdravlјenje sve
dece - napisao je između ostalog Mladen Gilić direktor JKP "Toplica".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati