Srbija

Direktno.rs

17. 04. 2024. 17:09 0

SSP: Požari kod Bosilegrada učestali, a objašnjenja su banalna ili ih nema

"U Pčinjskom okrugu je bilo mnogo požara za koja su objašnjenja banalna ili ih uopšte nije bilo, uništavali su mnoge tragove, ali i otvarali mnoga pitanja. Ko pali naše kuće još uvek ne znamo. Ljudi u selima Bosilegarada i dalje su uplašeni od niza požara za koje i dalje ne postoji odgovor kako i zašto su nastali. Samo u selo Gložje u poslednjih pet godina bilo je 18 podmetnutih požara, a u poslednjem periodu svedočili smo višestrukim požarima koji su istovremeno izbijali u nekoliko naših sela, Gornja i Donja Ržana, Nazarica, Belut, Lisina, na planini Besna Kobila...", izjavila je Daniela Mihajlović iz Stranke slobode i pravde Bosilegrad.

Zbog toga je, kako kaže, Sektoru za vanaredne situacije Republike Srbije uputila zahtev za ispitivanje uzroka požara koji su poslednjih godina zahvatali teritoriju opštine Bosilegrad.

- Požari se dešavaju u selima i mestima gde su izdate dozvole za istražne bušotine za rudnike, a i na kojima su planirani budući rudnici. Slučajnost? - upitala je Mihajlović.

- Meštani svih sela, a posebno sela Gložje su očajni, a niko od nadležnih prstom nije mrdnuo da se ovaj slučaj razreši. U zahtevu sam od Sektora sa vanredne situacije tražila i deteljan izveštaj o rezultatima do kojih dođu. Pozivam sektor za vanredne situacije da kao nadležna insituicija reaguje na očigledno podmetanje požara u našim selima i prekine agoniju i strah stanovništva od sve učestalijih požara za koje odgovor ne postoji - zaključila je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati