Srbija

[ Izvor: Mediji ]

18. 04. 2024. 15:53 0

RHMZ: Stižu pljuskovi i sneg, a razvedravanje...

U narednim satima mestimično kiša ili kratkotrajni lokalni plјuskovima, a na Kopaoniku povremeno slab sneg - najavio je RHMZ na svom sajtu. Prema ranijoj najavi, danas posle podne i uveče očekuje se postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Sutra će biti malo i umereno oblačno vreme s dužim sunčanim intervalima, a samo se u brdsko-planinskim predelima južne i jugoistočne Srbije uz više oblačnosti pre podne i sredinom dana ponegde očekuje slaba kratkotrajna kiša, a na visokim planinama kratkotrajno i slab sneg. Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), jutarnja temperatura biće od 1 do 7 °C, a najviša dnevna od 13 do 17 °C.

U Beogradu će, nakon oblačnog jutra, tokom dana biti pretežno sunčano vreme uz malu ili umerenu oblačnost. Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od 2 do 5 °C, a najviša dnevna oko 15 °C.

Prema prognozi RHMZ za narednih sedam dana, u subotu ujutru očekuje se slab prizemni mraz. Tokom dana biće malo toplije, pre podne pretežno sunčano, posle podne uslediće postepeno naoblačenje, kasnije posle podne s kišom u južnim, uveče i u centralnim, a tokom noći i u većini ostalih predela Srbije.

Zatim nas očekuje umereno do potpuno oblačno i ponovo hladnije vreme s dnevnom temperaturom malo ispod proseka za ovaj period godine, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno će padati sneg.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati