Srbija

[ Izvor: 021.rs ]

04. 05. 2024. 10:45 16

Srušen hotel u Novom Sadu: Posao za firmu kapitena Srbije

Hotel "Sajam" je potpuno srušen da bi se na njegovom mestu sagradila desetospratna poslovna zgrada. Soliter će graditi firma u kojoj polovinu vlasničkog udela ima fudbaler Dušan Tadić. Građevinske mašine uklonile su ostatke objekta i deluje da sledi priprema terena za gradnju.

Prema javno dostupnim podacima, izdata je lokacijska dozvola za izgradnju poslovne zgrade. Zgrada će imati dva nivoa podruma namenjena za garažu, prizemlje i deset spratova, sa ukupnom bruto površinom većom od 23.000 kvadratnih metara. Zgrada će imati 31 poslovni prostor i 250 garažnih mesta.

Parcela ima površinu od 4.685 kvadrata, a dozvoljeno je koristiti 50 odsto površine za izgradnju. Lokacijska dozvola je izdata 22. aprila firmi "MD Ventures", a ta firma je već 24. aprila zatražila građevinsku dozvolu, koju još uvek čekaju od Gradske uprave. Ove dozvole su izdate malo više od mesec dana nakon što je Skupština grada odobrila izmene Plana Generalne regulacije Novosadskog sajma, omogućavajući izgradnju poslovne zgrade umesto hotela. Važno je napomenuti da je proces izmene ovog plana trajao oko pola godine.

Trenutno nije poznato kako će izgledati desetospratna poslovna zgrada, ali se iz dokumentacije vidi da je idejno rešenje uradio projektni biro "ARH R" arhitekte Radoslava Šćepanovića, koji je dugogodišnji član Komisije za planove Skupštine grada. U urbanističkim uslovima je predviđeno da ovaj "opštegradski i linijski centar", kako ga definiraju gradski urbanisti, stvori novu siluetu grada i da je namenjen samo za poslovanje. Kao što je već pisao 021.rs, firma "MD Ventures" je ćerka firma "MD Invest 021", čiji su vlasnici fudbaler Dušan Tadić i njegov poslovni partner Milko Novaković.

Oni su već ranije investirali u nekretnine u Srbiji. Firma "MD Invest 011", koja ima istu vlasničku strukturu kao i "MD Invest 021", najavljuje projekte za stambene i stambeno-poslovne zgrade na Zvezdari, Savskom vencu, Novom Beogradu, ali i "investiciju u jedan veliki projekat u širem delu Novog Sada".

Dodajmo da se očekuje da poslovna zgrada na mestu Hotela "Sajam" nadoknadi nedostatak poslovnog prostora u Novom Sadu, koji u velikoj meri koristi IT sektor. U proteklom periodu, Novi Sad je dobio poslovne objekte kao što su "IQ centar", obnovljeni su "Radnički" i "Novkabel", a gradi se i "Novella Business Centar" uz Futoški put.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati