Srbija

Direktno.rs

09. 05. 2024. 14:14 3

"Izvlače se stotine miliona dinara i pljačka se novac svih Nišlija"

"Pljačka novca svih građana ponovo potresa Niš, a tiče se izvlačenja na stotine miliona dinara preko Štaba za vanredne situacije o dve firme - Vodomonteri u SIM PUK, čiji su vlasnici za samo dve godine postali milioneri", izjavila je Jelena Milošević, predsednica Gradskog odbora SSP Niš i narodna poslanica.

- Akteri ove afere su visoki funkcioneri Srpske napredne stranke - gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i bivši predsednik MZ Malošište i član SNS Zoran Stanojević i za njih zakon ne važi. Jer da je zakona, tužilaštvo bi pitalo vlasnike firmi odakle im toliki prihod za samo dve godine, ko im je omogućio tolike prihode - ocenila je Milošević.

Milošević je istakla da se ne zna koliko tačno novca, jer nadležni uporno izbegavaju da odgovore na ta pitanja, a najkreativniji je odgovor da je u toku kontrola DRI i da su traženi dokumenti predmet kontrole.

- Bila sam prinuđena da na Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja pitam Vrhovnog državnog revizora Duška Pejovića da li oni ta dokumenta fizički iznose iz gradske Uprave. Odgovor je da ne, već ih skeniraju. Dakle, klasično izbegavanje odgovora gradskih institucija o iznosu novca koji je isplaćen ovim firmama - navodi Milošević.

- Srpska napredna stranka je uzela zakon u svoje ruke - kaznili su gradonačelnicu Niša tako što su je sklonili s liste za predstojeće lokalne izbore. I ne samo nju, već sve viđenije naprednjake. Time su indirektno priznali da je gradom katastrofalno upravljano i pokušavaju da, tu lošu vlast, zamaskiraju kozmetičkim promenama. Nude Nišlijama nova lica koja će zastupati istu politiku - politiku partije iznad svega, korupcije, nameštenih tendera - istakla je Jelena Milošević i zaključila:

- Jer ne bi bilo dobro da se umeša tužilaštvo, možda bismo saznali šta su još i po čijem nalogu radili. Zato se unapred i kradu izbori, uvoze birači, jer kad se džemper raspara, vodi do vrha. Ali, proradiće tužilaštvo jednom. A kad proradi, biće vredno za Oskara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati