Izbori 2024

Direktno.rs

27. 04. 2024. 15:50 26

Đilas: Brnabić potvrdila da zahtevi opozicije neće biti ispunjeni do izbora

"Predsednica Skupštine i funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić najavila je danas da će se predsednik Srbije Aleksandar Vućić direktno uključiti u izbornu kampanju za lokalne izbore nakon 16. maja, iako nije ni kandidat na izborima niti predsednik stranke. Time je potvrdila da će se ponovo voditi funkcionerska kampanja koja je do sada uvek podrazumevala zloupotrebu državnih resursa i medija pod kontrolom režima", rekao je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

- Brnabić se i javno rugala opoziciji navodeći da je nezainteresovana za ispunjenje sopstvenih zahteva i jasno je istakla da su po predviđenoj proceduri potrebne nedelje, ako ne i meseci, za početak revizije biračkog spiska i da se to svakako ne može okončati pre izbora 2. juna. Brnabić je cinično optužila opoziciju da odugovlači taj proces i time potvrdila da iz biračkog spiska neće biti izbačeni ljudi koji su nelegalno glasali u Beogradu na izborima 17.decembra - dodao je Đilas.

- Brnabić je ponovo optužila opoziciju da sprovodi nasilje koje ne postoji, a kada se tome doda i odlaganje navodnog dogovora sa rukovodstvom javnog servisa, postaje jasno da je njeno učestalo zakazivanje sastanaka sa opozicijom zapravo pozorišna predstava koja međunarodnoj zajednici i domaćoj javnosti treba da stvori lažnu sliku da se navodno vodi dijalog i navodno snižavaju tenzije u društvu - rekao je Đilas i zaključio:

- Jedina istina koju je Brnabić izgovorila je da bojkot ne postoji, što je istina jer ne postoje ni izbori 2. juna, nego farsa u režiji Aleksandra Vučića. Zato pozivamo sve one koji su doneli odluku da na tim izborima učestvuju, verujući da će se uslovi promeniti, odluku promene i ne učestvuju na izborima na kojima ne postoji ni promil šanse da se pobedi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Jede mi se nešto slatko

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati