Izbori 2024

S. M.

28. 04. 2024. 12:26 20

"Najgore ocenjena u istraživanjima": Ovo je razlog zašto Dragane Sotirovski nema na listi SNS

Listu Srpske napredne stranke za predstojeće lokalne izbore za Skupštinu grada i svih pet gradskih opština u Nišu čine uglavnom nepoznata lica za koja do sada u svetu politike niko nije čuo, a sa iste je sklonjena i aktuelna gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Interesantno je da na listi nema nijednog do sada uticajnog i poznatog funkcionera SNS-a iz ovog grada, a kako saznajemo, iz vrha partije su se odlučili na ovaj potez nakon što su sproveli interno istraživanje koji su pokazali katastrofalne rezultate.

- U merenjima Sotirovski najgore ocenjena od svih gradskih političara, ali su jako loše prošli i ostali do sada poznati naprednjaci. Zato je i doneta ovakva odluka, inače je gradonačelnica trebalo da bude treća na listi. Bukvalno svi opozicioni lideri su u tom istraživanju prošli sa znatno boljim rezultatima od sadašnje vladajuće garniture - navodi naš izvor iz niškog SNS-a.

Građani Dragani Sotirovski zameraju mnoge stvari, između ostalog, i uređenje gradskog Trga za Ginisa, a sve je krenulo sa probnim puštanjem pokretnih stepenica, o čemu smo raniije pisali.

Inače, nosilac liste "Aleksandar Vučić - Niš sutra" je Dragosav Pavlović, funkcioner niškog EPS-a i nekadašnji direktor JKP Mediana, a drugi na listi Igor Novaković iz SPS-a.

U koaliciji s naprednjacima su osim socijalista i Socijaldemokratska partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda, Jedinstvena Srbija, Srpska radikalna stranka, Pokret socijalista i Srpska stranka Zavetnici.

Na listi nema ni prethodnog gradonačelnika Zorana Perišića, sada direktora UKC Niš, ali ni pretprošlog gradonačelnika Darka Bulatovića.

Nema ni Zvezdana Milovanovića koji je suvlasnik kompanije Kopernikus i bivsi poverenik niških naprednjaka.

Podsećamo, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić raspisala je u petak lokalne izbore u 66 opština i gradova.

Osim Niša, glasaće se i u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Kikindi, Vršcu, Pančevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu, Jagodini, Užicu i Čačku, ali i Beogradu.

Na birališta će izaći i glasači iz opština: Bačka Topola, Mali Iđoš, Žitište, Nova Crnja, Novi Bečej, Ada, Kanjiža, Novi Kneževac, Senta, Čoka, Alibunar, Bela Crkva, Kovačica, Kovin, Opovo, Plandište, Apatin, Odžaci, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Vrbas, Žabalj, Srbobran, Sremski Karlovci, Temerin, Titel, Inđija, Irig, Pećinci, Ruma, Stara Pazova, Šid, Svilajnac, Boljevac, Arilje, Nova Varoš, Sjenica, Čajetina, Gornji Milanovac, Ivanjica, Vrnjačka Banja, Raška, Tutin, Aleksinac, Svrljig, Bosilegrad, Bujanovac i Surdulica.

Glasaće i birači iz 23 gradske opštine: Čukarica, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad, Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara, Barajevo, Grocka, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sopot, Surčin (Beograd).

Kao i Medijana, Palilula, Crveni Krst, Pantelej, Niška Banja (Niš) i Kostolac (Požarevac).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Dežurni krivac

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati