Slobodno vreme

Direktno.rs

11. 04. 2024. 19:40 0

Ako na poslu čujete ovu rečenicu - BEŽITE ODMAH

Dženifer Kik je savetnica za karijeru iz Njujorku koja na svom TikTok profilu redovno deli savete vezane za posao. Jedan od njih je nedavno privukao pažnju njenih pratilaca. Naime, Dženifer tvrdi kako postoji jedna vrlo toksična fraza koju koriste poslodavci, a znak je upozorenja za sve zaposlene

- Ako je čujete na razgovoru za posao, na sastanku ili poslovnom događaju - bežite što pre - rekla je ona, pa otkrila frazu: "Mi smo porodica".

Dženifer je objasnila kako traženje lojalnosti u "porodičnom" radnom okruženju vrši dodatan pritisak na zaposlene da rade još više kako bi postigli potrebne rezultate.

"To stvara nezdravu dinamiku moći"

- To stvara okruženje pogodno za iskorišćavanje - uključujući prekovremeni rad, preuzimanje previše suvišnih zadataka i veliko trošenje energije na poslu jer biste sve učinili za svoju porodicu, zar ne - rekla je, dodajući kako ova naizgled nevina fraza briše granice između privatnog i poslovnog života.

- Konačno, to stvara nezdravu dinamiku moći. Ne ispituj svog roditelja, jer ako to učiniš, više nećeš biti deo porodice - objasnila je Dženifer, dodajući kako kompanija ne može biti vaša porodica jer ne možete otpustiti svoju porodicu.

- Ne otpuštaš ni ne napuštaš svoju porodicu. Ne promovišete na bolju poziciju nekoga iz svoje porodice. Ne plaćate premalo svoju porodicu - zaključila je, a brojni TikTokeri složili su se s njom.

- Nazvaće vas delom porodice, a zatim će vas maltretirati dok vas ne prisile da date otkaz - napisao je jedan TikToker, a drugi dodao:

- Da, čuo sam to na jednom razgovoru za posao i pomislio sam, "Kul, ovo će biti super". Pogrešio sam što sam im poverovao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati