Slobodno vreme

Direktno.rs

25. 04. 2024. 16:24 0

Šta uraditi ako vašeg supružnika preuzmu hobiji i prednosti njihovog deljenja

Šta se dešava kada je vaš partner potpuno zaokupljen svojim hobijima?

Biti u braku sa osobom koja je tako intenzivno uključena u nešto što voli može biti uzbudljivo, ali takođe može ubrzo postati izazov. Nakon što se faza medenog meseca završi, možete prometiti da vaš partner progresivno počinje da bira svoje omiljene aktivnosti umesto da provodi vreme sa vama.

Odanost osobe njihovim aktivnostima može dostići fazu u kojoj prelazi normalan stepe interesovanja. Njihova ličnost i postojanje (kao i vaše!) može biti potpuno progutano strastvenim interesovanjem. Može biti zastrašujuće kada osetite da morate biti informisani o nečemu na šta je vaš partner potpuno fiksiran. Možda je vreme da razgovarate o situaciji i uspostavite neke granice ako ih je omiljen hobi vašeg supružnika oterao od vašeg braka. Druga opcija, o kojoj ćemo više govoriti kasnije, je da sa njima delite hobije. Pokrićemo obe.

Kontaktirajte svog supružnika da razgovarate o hobijima koji konzumiraju previše vremena

Budite saosećajni i pažljivi prema interesima vašeg supružnika pre svega. Čak i kada ste nesrećni, ključno je da nežno razgovarate sa partnerom. Govoreći istinu na ovaj način dok ih informišete o vašim potrebama, pomoći će im da shvate da i
vi želite zdrav odnos kao i oni.

Morate biti spremni da kažete svom partneru „Tvoj hobi je u redu samnom i ne bih predložio da odustaneš od njega, ali pošto tvoj hobi apsorbuje svu tvoju energiju osećam se kao da to odvlači pažnju od naše veze.”

Recite svom partneru da mislite da fiksacija počinje da preuzima maha i da će vam, iako biste želeli da imaju svoje hobije, potrebno da više vremena provedete zajedno.

Pre nego što se obratite svom supružniku, smislite neke korisne ideje umesto da samo kukate. Zamolite svog partnera da svake nedelje odvoji nekoliko noći za izlaske, porodično druženje ili slične aktivnosti. To će im ostaviti utisak da su i dalje slobodni da se bave svojim hobijem, ali su takođe svesni vaših očekivanja od njih.

Koji je najveći dobitak za vas? Nećete morati da se pitate da li će vaš partner svake večeri obraćati pažnju na vas. Moći ćete čak i da uživate u aktivnostima svog supružnika jer ćete znati da su oni odvojili neko vreme samo za vas.

Izdvojite vreme samo za vas

Na vama je da odlučite kako da ispunite vreme dok se vaš supružnik bavi svojim hobijima sada kada su odlučili da odvoje malo vremena samo za vas. Dogovorite nekoliko sati sa prijateljima ili povedite svoju decu na prijatnu ekskurziju kada on ili ona imaju planirani događaj vezan za hobi.

Dajte sebi nešto da očekujete, šta god da radite. Dozvolite sebi da ne budete frustrirani i besni zbog dugačke liste stvari koje vaš partner ne radi dok učestvuje u njihovim aktivnostima. Pronađite metode da se zabavite umesto da se uznemirite jer vaš supružnik troši svoje vreme na hobije; to vam neće pomoći. I nikad se ne zna, mogli biste da počnete da im nedostajete ako počnete da provodite neko vreme sami dok se oni fokusiraju na svoje hobije.

Naučite da delite strast svog partnera

Prikladno je da počnete da posvećujete deo svog fokusa njihovim strastima kada odredite svoje vreme koje ste zajedno svake nedelje i izaberete da počnete da organizujete sopstvene aktivnosti van tih dana. Iako to možda zvuči neobično, budite strpljivi.

Kada svesno učestvujete u hobiju svog supružnika i tamo provedete malo vremena umesto da se tome opirete, možda će to poboljšati vašu vezu. Tokom ovih trenutaka, možete saznati da imate najbolje interakcije ili razgovore sa njima.

Tajna je pronaći to zajedničko iskustvo; tek tada se duh vašeg supružnika može zaista otvoriti. Kada odvojite vreme da učestvujete u njihovom hobiju ili omiljenoj aktivnosti koja je očigledno njima veoma bitna, osećaće se cenjeno. Pored toga, osećaće se dobro jer mogu da podele nešto u čemu uživaju sa vama pored samog njihovog učešća u tome.

Samo izražavanjem fascinacije onim u čemu vaš muž ili žena uživa, možete stvoriti bezbroj mogućnosti za duboku, značajnu bliskost. Postavljajte im razna pitanja da biste saznali što više o njihovom životu, identifikovali pozitivne aspekte, a zatim ih podelili koliko god možete.

Prednosti deljenja hobija vašeg supružnika

Zašto ne biste na neki način učestvovali u hobijima vašeg supružnika? Koje se prednosti mogu steći deljenjem hobija?

Psiholozi opisuju mnoštvo prednosti deljenja hobija sa partnerima. Samo nekoliko njih je navedeno u nastavku:

Hobiji mogu ojačati poverenje

Otkrićete da ćete moći da provedete znatno više vremena sa svojim supružnikom ako se zajedno prepustite istom hobiju. Na ovaj način možete razviti bliži odnos i imati manje problema u komunikaciji. Vremenom, mnoge barijere između vas dvoje će početi da se raspadaju kako se budete zbližavali, ostavljajući vas dvoje u odnosu ljubavi i poverenja.

Učešće u hobijima podstiče komunikaciju

Jedan od najvažnijih aspekata svakog odnosa je komunikacija, kojoj zajednički interesi mnogo pomažu.

Provodite dosta vremena ćaskajući jedni s drugima kada se bavite hobijima, pored toga što provodite vreme zajedno. Vaši razgovori mogu da sadrže teme koje su vam ranije bile nezamislive jer sada imate zajednička interesovanja.

Zajednički hobiji smanjuju stres

Verovatno je najčešća strategija za mnoge pojedince za smanjenje stresa bavljenje hobijima. Shodno tome, uživaćete u vremenu provedenom odmarajući se sa svojim saputnikom kada oboje imate iste interese. Tako će vaš odnos jedan sa drugim
postati jači.

Koji su različiti načini za pronalaženje hobija?

Pronalaženje i bavljenje hobijima je jednostavno. Pronalaženje hobija koji možete raditi sa vašim partnerom može biti malo teže, posebno ako vas dvoje imate svoje hobije. Ipak, možete otkriti hobije na različite načine. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da to uspe.

Pronađite zajednički temelj

Ako par pogleda na odgovarajuća mesta, možda će čak otkriti zajednički jezik iako su polarne suprotnosti. Jedan pojedinac bi mogao biti posebno zainteresovan za tekstil i umetnost od vlakna, dok bi drugi mogao biti veoma strastven za sportove, bilo da ih samo gleda ili da se i kladi na njih na najboljim onlajn kladionicama - ove dve stvari idu zajedno ako pitate mušku populaciju. Pronalaženje metoda za uključivanje sporta u umetnička dela od tekstila ili vlakana, kao što je pravljenje jorgana na osnovu određenih timova ili heklanje plišanih igračaka na osnovu maskota tima, jedan je od pristupa stvaranju zajedničkog jezika kada je u pitanju ovaj žanr umetnosti.Pronalaženje kompromisa može biti izazovno u određenim trenucima, ali bi to trebalo više posmatrati kao zabavan zadatak.

Pronalaženje zajedničkog jezika može biti teško ili neprijatno, što je znak da treba da napravite pauzu i smislite druga rešenja.

Imajte otvoreni um

Moramo zadržati svoje lične interese jer svi nosimo svoje predrasude. Međutim, postoje prilike kada namerno ignorišemo ili propustimo priliku da pronađemo stvari koje nam se dopadaju jer je jednostavnije raditi sve po starom. Ne dozvolite da predrasude jedne osobe unište vašu priliku da naučite nešto novo. Vi i vaš partner biste mogli da naučite sve što se može znati o aktivnostima koju nikada niste razmatrali.

Delite svoje interese jedni sa drugima

Lako je da se upustite u neki hobi za koji ste već zainteresovani. Pored toga, vašem supružniku je jednostavno da se zainteresuje za nešto za šta oboje imate interes. Neka vaš supružnik učini isto dok vi opisujete u čemu uživate i zašto oni u tome uživaju. Izražavajući svoje strasti, možete otkriti zajedničko interesovanje i na kraju zajedno započeti novu aktivnost koja se vrti oko tih strasti.

Koje su zanimljive aktivnosti idealne za parove?

Postoje slučajevi kada možete da identifikujete stvari koje su vam zajedničke, ali možda nećete moći da se složite oko hobija. Najpopularnije aktivnosti parova su prikazane u nastavku, zajedno sa objašnjenjima njihove privlačnosti.

Društvene igre

Društvene igre vam omogućavaju da razvijate komunikaciju, što je ključno za sve vrste odnosa. Vaš pristup ovakvim igrama može čak otkriti neke neizrečene psihološke aspekte vas samih. Ako se takmičite protiv drugog para, to bi takođe mogao biti fantastičan metod da vežbate rad kao tim.

Kuvanje

Većina pojedinaca, ako ne i svi, moraju da nauče kako da kuvaju. Možda ćete upoznati ukuse jedni drugih dok provodite vreme zajedno tako što ćete kuvati sa svojim partnerom. Ovo poboljšava vaš odnos i daje vam više inspiracije za buduće obroke.

Baštovanstvo

Baštovanstvo je veoma prijatno. Ulažete mnogo truda tokom godine i nagrađeni ste žetvom hrane oko koje ste se trudili. Oboje dobijate strpljenje za svet oko sebe kroz zajedničko baštovanstvo. Oboje provodite mnogo vremena zajedno dok obrazujete sebe i jedni druge.

Gledanje filmova

Gledanje filmova je zabavan način provođenja vremena sa nekim. Takođe može doprineti drugim prijatnim hobijima kao što su pravljenje kostima, pisanje priča i još mnogo toga. To je možda najjednostavniji hobi ikada; sve što treba da uradite je da odlučite šta ćete oboje gledati i da sednete neko vreme.

Zaključak

Često kada pokušavamo da provedemo vreme sa svojim supružnikom, zbunjeni smo šta da radimo. Iako je to povremeno u redu, može doći do problema kao rezultat ovog nedostatka učešća. Zašto preuzimati tako veliki rizik? Naročito imajući u vidu da vi i vaš supružnik možete otkriti zajedničke interese, poboljšati komunikaciju, pa čak i produbiti svoju bliskost tako što ćete se zajedno zabavljati. Sa zajedničkim hobijima, život je odličan! Potrebno je samo da počnete da radite zajedno da biste postigli stvari.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati