Politika

[ Izvor: N1 ]

25. 04. 2024. 15:20 32

"Vučićeva izjava je bila vulgarna i primitivna": Reakcije Slovenaca na reči predsednika Srbije da su "odvratni"

Reporter N1 Miha Orešnik izjavio je da je povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su Slovenci "odvratni", šira javnost bila jako iznenađena, kao i da su reakcije stigle od ministarke spoljnih i evropskih posklova Tanje Fajon i premijera Roberta Goloba.

- Šira javnost je bila jako iznenađena... Slovenci su sada zauzeti referendumom i evropskim izborima, to će sve biti 9. juna... Tako da je ova Vučićeva izjava bila kao grom iz vedra nema, niko to u Sloveniji nije očekivao… Nije detaljno pratio dešavanja u UN, pa je za sve bilo nekakav šok - rekao je reporter Miha Orešnik za N1.

Orešnik kaže da je bilo i kritika.

- Reakcija Ministarke spoljnih i evropskih posklova Tanje Fajon koja je takođe dosta emotivno reagovala, pa i premijer Robert Golob je saopštenje za javnost, sa reakcijom, postao dosta brzo… Nisu ni sačekali da se izvini, a jasno je bilo da mora, jer je njegova izjava bila vulgarna, primitivna - dodaje Orešnik.

Takođe dodaje da predsednica republike Nataša Pirc Musar nije službeno, javno reagovala, ali, kako reporter kaže, javljeno mu je iz njenog kabineta da ona podržava poteze Vlade.

- Ona je trenutno u Crnoj Gori, tako da nije još javila da li će doći u posetu Srbiji. Znamo da je Vučić, uz izvinjenje, pozvao premijera i predsednicu da dođu u Srbiju - dodaje.

- Nekako je izvinjenje bilo očekivano, pošto su svi odmah shvatili šta je predsednik Vučić hteo da kaže, iako je to rekao da svoj prepoznatljiv način, a političari sa kojima sa neslužbeno razgovarao rekli su mi da je njegova reakcija bila jako emotivna, pa mu zato nisu preterano zamerili - zaključuje Orešnik za N1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati