Fudbal

Direktno.rs

28. 03. 2024. 18:18 7

Predstavljen dres Srbije za Euro (FOTO)

Fudbalski savez Srbije zvanično je objavio kako će izgledati dresovi reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Srbija će u Nemačkoj u junu igrati u grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom i novi dres je nešto bolji od onog koji je do sada nošen.

Ostao je i dalje grb sa orlom umesto sa četiri ocila kako je ranije bio slučaj, a iz FSS su prikazali dve garniture, crvenu i belu, u koje su bili obučeni Strahinja Pavlović i Nikola Milenković.

Srbija će prvi put na Evropskom prvenstvu igrati pod tim imenom, a ovo je prvi komplet dresova u kom će naš nacionalni tim nastupati na evropskoj smotri posle 24 godine.

Tada smo kao Jugoslavija igrali u prepoznatljivim plavim dresovima. Ovog puta Pavlović u beloj garnituri na rukavima ima zanimljive crveno-plave motive, okovratnik je delom u tamno-plavoj nijansi, u kojoj je i grb orla.

Milenkovićev dres je u standardnoj crvenoj boji, rukavi su pri krajevima plavi, a oko vrata je nešto svetlija nijansa crvene boje.

Srbija je do Evropskog prvenstva stigla kroz grupu sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom, u kojoj je završila na drugom mestu iza Mađarske.

U grupi C naš nacionalni tim igra protiv Engleske 16. juna u Gelzenkirhenu, potom 20. juna protiv Slovenije u Minhenu, a na istom mestu će 25. juna igrati protiv Danske. Meč sa Englezima počinje u 21 sat, sa Slovencima se igra od 15 časova, a sa Dancima opet od 21 sat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati