Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

22. 04. 2024. 14:26 13

Igrači Partizana neće na derbi, uprava između dve vatre

Lavina u Partizanu, koju je, kako smatraju u klubu iz Humske, očajnom arbitražom u minula dva večita derbija pokrenuo sudija Pavle Ilić, delegiran od Dejana Santrača i Sudijske organizacije, ne stišava se ni dva dana posle prvenstvenog meča na stadionu "Rajko Mitić".

Kako Telegraf.rs saznaje, izaslanici tima crno-belih, njih četvorica, zajedno sa trenerom Igorom Duljajem, obavili su sastanak sa čelnicima u Humskoj i predočili im stav da ne žele da igraju utakmicu u polufinalu Kupa Srbije sa Zvezdom, jer smatraju da će, shodno primeru arbitra Ilića, ponovo ostati bez jednakog kriterijuma, koji klub ne može da im obezbedi.

Sastanku su u ime igrača prisustvovali kapiten Svetozar Marković, zamenik kapitena Bibars Natho, golman Aleksandar Jovanović i Aleksandar Šćekić. Pre nego što su uopšte seli za sto sa čelnicima, kompletan igrački i stručni kadar je dobio apsolutnu podršku najvatrenijih navijača Partizana da ne učestvuje u, kako su navijači rekli, "lakrdiji i farsi Sudijske organizacije, njihovih šefova i naručenih sudija nalik Iliću", već da je dostojanstvenije da naprosto ne igraju utakmicu.

Buru su odmah posle utakmice pokrenuli internacionalci, koji su tražili objašnjenje od čelnika zbog čega igrači nemaju zaštitu kod sudija, a potom su revoltirani poželeli da im se neko iz kluba obrati i objasni kompletnu situaciju, posle čega je i usledilo zvanično saopštenje.

Sa druge strane, čelnici kluba, koji su u večeri 173. večitog derbija takođe bili revoltirani suđenjem Ilića na, prema njihovom stavu, štetu crno-belih, čak su tim povodom toga izdali i oštro saopštenje opisujući ga kao "diletanta i neznalicu", u minula dva dana su donekle "promenili ploču".

Pojedini igrači su tokom jučerašnjeg dana pojedinačno kontaktirani, da razmisle o svemu, pod plaštom navodnih mogućih kazni iz pravilnika FSS. Navijači kluba iz Humske smatraju da se iza svega krije činjenica da je Partizan nedavno dobio orgoman novac za prolazak monitoringa, za evro-licencu, te da je sada u položaju "savijene kičme", bez prava glasa.

Tome u prilog i činjenica da je Partizan u trenutku kada su dve strane sastančile na svojim javnim glasilima objavio poziv za kupovinu ulaznica za polufinale Kupa Srbije, iako epilog razgovora još uvek nije bio poznat.

Usledilo je i odsustvo reakcije kluba iz Humske u momentu kada je obelodanjeno da će Pavle Ilić, za kojeg u Humskoj smatraju da je lično upropastio i uticao na epilog 172. derbija, a nakon što se jesenas digla halabuka zbog delegiranja Srđana Jovanovića, koja je u velikoj meri uslovila pomeranje termina derbija, na koncu jeseni i smenu kompletne Sudijske organizacije.

Sastanak u Humskoj će zato doneti neke odgovore, mada, s obzirom na činjenicu da je PR služba odložila zvaničnu konferenciju za medije pred utakmicu, deluje da je glas igrača ovoga puta ipak jači...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati