Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

25. 04. 2024. 13:38 7

UEFA dojava o "nameštaljki": FSS proverava meč Prve lige (VIDEO)

Fudbalski savez Srbije otvoriće istragu zbog sumnji u regularnost još jedne utakmice Prve lige Srbije. Disciplinska i etička komisija FSS pokrenuće postupak, na osnovu dojave iz UEFA, o regularnosti utakmice 29. kola između Tekstilca i Mladosti GAT (1:2).

Kako saznaje Sportklub, slučaj bi trebalo da bude zvanično otvoren u četvrtak popodne.

Iz evropske kuće fudbala, odmah posle meča u Odžacima, stigao je crveni signal o velikom broju uplata na pobedu gostujućeg tima. Kvota je rapidno padala i uoči utakmice dostigla rekordno nisku vrednost.

Kako je kasnije utakmica završena očekivanim i „tipovanim“ ishodom, UEFA je dokazni materijal prosledila Fudbalskom savezu Srbije.

Slučajem se u prvoj fazi bavio Bogdan Đurđević, od juna prošle godine, oficir za integritet FSS. Analizirajući složene aspekte prijave, operativac od poverenja srpske kuće fudbala, „presložio“ je papir i poslao prijavu Disciplinskoj i etičkoj komisiji.

Konačna odluka, u prvom stepenu, očekuje se za desetak dana.

Utakmca, odigrana u Odžacima 8. aprila, rešena je u drugom poluvremenu. Golovima Dragana Kokanovića u 48. i Miljana Vukadinovića u 56. minutu, Mladost GAT je utabala put do pobede. Odžačani su smanjili minus u 68. minutu, strelac za 1:2 bio je Ivan Davidović.

Ispostavilo se, bio je to i konačan rezultat utakmice, koja će krajem aprila dobiti i treće poluvreme i to pred disciplinskim organom srpske kuće fudbala.

Ko je sumnjiv?

Sportklub saznaje da će istragom biti obuhvaćeni, uglavnom, fudbaleri Tekstilca. Klubu iz Odžaka preti finansijska, ili kazna oduzimanja od šest do 15 bodova, predviđena za prvu informaciju iz UEFA.

Podsetimo, FSS je kaznio novobeogradski Radnički, oduzimanjem šest bodova, zbog narušavanja regularnosti na meču sa Testilcem, decembra prošle godine. Utakmica je završena pobedom domaćina od 5:0.

Na tapetu Disciplinske i etičke komisije FSS tada su se našli isključivo fudbaleri gostujućeg tima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati