Košarka

[ Izvor: Mozzart sport ]

24. 04. 2024. 13:42 0

Najavljen povratak bivših igrača u Partizan: Vanja, Lučić, Lovernj?

Nije vreme za priču o igračima i pojačanjima. Fokusirani smo na završicu sezone, na ABA ligu. Skauting služba radi neprestano, maksimalno smo fokusirani na finale ABA lige i odbranu trofeja. Biće pojačanja, povratka starih igrača, ostaće i dosta ekipe iz ove sezone - rekao je Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan u podkastu "Večiti".

Iako nije otkrio ime, lista igrača nije toliko dugačka kada su u pitanju košarkaši koji igraju Evroligu i NBA ligu. U pitanju je 10 momaka iz Evrolige i pet iz NBA. Ako sve protekne po planu, neko od ovih igrača će ponovo obući dres Partizana.

Najlogičnije ime bez ikakve dileme je Vanja Marinković. Nekada kapiten crno-belih je bio u Humskoj kao mladić od 2013. godine do 2019. Od tada je napravio ozbiljan iskorak u karijeri noseći dres Valensije, a posebno Baskonije. Ustalio se u elitnom društvu kao pouzdan igrač na svojoj poziciji. Ovoga leta mu ističe ugovor i definitivno ne bi bilo iznenađenje da se vrati u Humsku da radi sa Željkom Obradovićem.

Naravno, sve u slučaju da se pregovori Obradovića završe kao što se očekuje sa Partizanom i da klub iz Humske nastavi da igra Evroligu i naredne sezone.

Imamo i Vladimira Lučića. Takođe nekadašnjeg kapitena Partizana, a danas Bajerna. Ipak, treba istaći da sjajni krilni igrač ima ugovor sa Bajernom sve do leta 2025. godine.

- Od trenutka kada sam odlazio, nikada nisam imao kontakte te vrste s klubom. Takođe, znam da nikada ne bih došao u Partizan, ukoliko nisam spreman da pomognem, da budem na nivou na kome je sada, posebno sa Željkom Obradovićem u poslednje dve godine kada se prave ovakvi rezultati. Imam ugovor sa Bajernom do juna 2025. Tog leta imaću 36, što su ozbiljne košarkaške godine. Nikad se ne zna. Sve zavisi kako se budem osećao. Šta će tada da se dešava, mislim da niko na to ne može da utiče - rekao je Lučić za Mozzart Sport

Navijači godinama prizivaju i Žofrija Lovernja koji ove sezone igra odlično u Asvelu, a svojevremeno se Francuz dotakao teme povratka u razgovoru za Mozzart Sport.

- Nema potrebe da nešto potenciram povratak, mislim da sadašnji Partizan mene trenutno ne vidi u timu kao neko pojačanje, sada samo navijam za Partizan. Ako se nekada u budućosti stvori uslov za povratak, rado ću prihvatiti - rekao je Lovernj.

Ostaje navijačima Partizana da sačekaju kraj sezone i klub koji će se oglasiti po ovom pitanju, ali ako ćemo logički... čini se da bi Vanja Marinković bio taj koji bi najrealnije mogao ponovo da obuče crno-beli dres.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati