Društvo i ekonomija

[ Izvor: Forbes Srbija ]

18. 04. 2024. 18:23 2

Aerodrom ketering G otišao u stečaj

Prema odluci Privrednog suda u Beogradu od 10.aprila ove godine, preduzeće Aerodrom ketering G, u likvidaciji, a o kojem je Forbes Srbija nedavno pisao, otišlo je u stečaj. U rešenju koje je pomenuti sud doneo prošle nedelje piše da se prihvata predlog likvidacionog upravnika ovog preduzeća Marko Đurišića i otvara postupak stečaja nad dužnikom, a kao razlog navodi se velika prezaduženost preduzeća.

Prvo poverilačko ročište održaće se 17. jula ove godine, a sud poziva poverioce da u roku od 120 dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju postupka stečaja prijave Privrednom sudu svoja obezbeđena I neobezbeđena potraživanja. Istovremeno, dužnici se pozivaju da ispune svoje obaveze prema stečajnoj masi.

Aerodrom ketering G jedno je od sedam preduzeća čiji krajnji vlasnici su kompanije iz Ujedinjenih Arpskih Emirata, odnosno fizičko lice Abahusein Fahd Abdulrahman A, državljanin Saudijske Arabije, piše Forbes Srbija.

Njihove kompanije od kojih je naznačajnija Aerodrom ketering, pošto se bavi uslugama hrane na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, poslednjih godina posluju izuzetno loše, najveći broj njih je sa blokiranim računima po više meseci ili godina. Osnivane su kako bi vlasnici mogli zaposlene da prebacuju sa jedne na drugu firmu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati