Hronika

[ Izvor: Mediji ]

25. 04. 2024. 11:03 10

Tužilaštvo u Zaječaru traži da se izuzme iz istrage o smrti pritvorenika

Više javno tužilaštvo u Zaječaru nakon tri dana razmatranja obdukcionog nalaza pokojnog Dalibora Dragijevića iz Zlota, oglasilo se saopštenjem o smrti brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2). VJT izdalo je zvanično saopštenje u kome navode da su podneli zahtev da se proglase nenadležnim u slučaju smrti Dalibora Dragijevića, brata osumnjičenog za ubistvo devojčice u Boru.

- Nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti sada pok. Dalibora Dragijevića, u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, iz kojih razloga se nije oglašavalo u vezi sa slučajem - saopštilo je tužilaštvo.

Dragijević je bio osumnjičen da je pomogao bratu Dejanu da ukloni telo Danke Ilić. Dejan Dragijević se sumnjiči da je sa kolegom Srđanom Jankovićem, kolima autorio devojčicu, a potom su je i usmrtili. Nedeljnik "Radar" nedavno je otkrio da je obdukcija pokazala da je Dragijević umro nasilnom smrću, o čemu svedoče brojne povrede koje je imao na telu.

Ipak, policija je u saopštenju navela da je Dragijević umro prirodnom smrću, te da mu je kobnog 6. aprila pozlilo u policijskoj stanici i da je Hitna pomoć po dolasku na lice mesta mogla samo da konstatuje smrt čoveka. 

Inače, nesrećna devojčica ubijena je 26. marta ove godine, a zbog sumnje da su ubili Danku Ilić u pritvoru se nalaze Dejan Dragijević i Srđan Janković, a za pomaganje u zločinu osumnjičen je Radoslav Dragijević. Telo deteta do danas nije pronađeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati