Beograd

26. 04. 2024. 15:09 9

Sahranjena Bojana Janković: Oproštaj uz "Viva la vida"

Voditeljka Bojana Janković preminula je 19. aprila i za sobom ostavila neutešnu porodicu, prijatelje i kolege. Ona je pronađena mrtva u stanu, a danima su se najmiliji opraštali od nje putem društvenih mreža.

Danas je sahranjena na Novom Groblju u Beogradu, a najbliži su je ispratili na večni počinak. Sveštenik Ilarion održao je poslednji govor. Ispraćena je uz zvuke njene omiljene pesma "Viva la vida". Oproštajne reči imao je i njen bivši suprug Ognjen Janković.

Sveštenik Ilarion je nekadašnji glumac poznat po ulozi u seriji "Otvorena vrata" Rastko Lupulović, održao je govor i pomolio se za voditeljku.

- Da svi nastavimo da podžavamo našom ljubavlju i verom Bojanu na tajnom putu sa Bogom. Naše dobra vera njoj je sada potrebna. Tugu koju osećamo je izraz naše ljubavi. Potrebno nam je da prevažiđemo grehe Božjom milošću. Da svi sretnemo jednog dana u carstvu nebeskom, Bojanu obasjanu radošću i vaskrsenjem.

Tužna povorka porodice i prijatelja, sestra bliznakinja, Ivana i braća, bili su u neutešnoj koloni koja je ispratila Bojanu.

Bivši suprug voditeljke je član grupe "Beogradski sindikat" Ognjen Janković koji je među prvima stigao danas na Novo groblje u pratnji partnerke glumice Milene Radulović.

On je održao potresan govor koji je mnogima izmamio suze. 

- Bila si jedna jedina i neponovljiva. Najbolji ortak, omiljena na poslu. Bila je divna brižna. Ti znaš sve znaš ko nas je i koliko zvao da podeli sa nama neku anegdotu sa tobom. Hvala ti na bezbroj trenutaka i sreće koji na kraju i čine tvoj život. Obožavala si muziku i da igraš. Učiš nas da pobedimo strah zbog prolaznosti. Mi se više ne bojimo ničega, spremni smo za sve što nam sledi. Znam da ti je drago što nas gledaš i slušaš ovde sve zajedno. Bojana, Boko, Boksi, svako je imao omiljeni nadimak za tebe. Mnogi su te zvali ljubavi, seko, tetka. Koliko ćeš nam faliti ti to najbolje znaš, neka te gospod dragi zagrli. Volimo te zauvek.

Ognjenove kolege sa cvećem u ruci došle su da isprate preminulu voditeljku na večni počinak.

Voditeljka Biljana Obradović dugogodišnja koleginica došla je na Novo groblje, kao i supruga pokojnog repera Dalibora Andonova Grua Danica.

Mnogobrojne ličnosti sa estrade i javnog sveta izjavljivale su saučešće ožalošćenoj porodici.

Među njima su Tijana Dapčević, Viktor Savić, Katarina Sotirović, Ognjen Kajganić, Biljana Obradović, Andija Milošević, Bojanin brat Vlada Vuksanović i mnogi drugi.

Bojanina sestra bliznakinja je nema od bola stigla na sahranu i primala saučešće od prijatelja i ostale rodbine.

Podsetimo, Bojana se proslavila kao voditeljka emisije "City", nakon čega se povukla sa malih ekrana. Nešto kasnije, tri godine je radila kao savetnik za evropske integracije u Ministarstvu energetike, zaštite životne sredine i prostornog planiranja. Bojana je bila 15 godina u braku sa članom "Beogradskog sindikata" Ognjenom Jankovićem i dobila dve ćerkice.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati