Kolumne

[ Izvor: Miloš Jovanović ]

15. 03. 2024. 09:49 9

Nakon oslobađanja institucija ovaj režim će snositi krivično-pravnu odgovornost

Nakon povlačenja države Srbije iz sudstva, policije, opština, energetskog i telekomunikacionog sistema, režim politikom povlačenja pred secesionistima i Zapadom nastavlja da piše optužnicu protiv sebe. Zbog toga će njegovi nosioci snositi istorijsku i političku, a nakon oslobađanja institucija i krivično-pravnu odgovornost.

Naime, uklanjanje saobraćajnih ćiriličkih tabli na severu Kosova i Metohije novi je pojavni oblik sloma kosovske politike i predstavlja još jedno nacionalno poniženje. Vučićevo prihvatanje francusko-nemačkog sporazuma dalo je vetar u leđa albanskim secesionistima i Zapadu da ubrzano ostvaruju sopstvene interese, a na štetu srpskog naroda i države Srbije. Politika režima, umesto odbrane Kosova i Metohije i Srba koji na njemu žive, svela se na odbranu rejtinga i prikrivanje pogubnih posledica prihvatanja protivustavnog i antidržavnog sporazuma.

Ipak, ni medijska kontrola ni brutalne kampanje protiv svih koji dignu glas protiv takve politike ne mogu da sakriju činjenicu da aktuelni režim na severu Kosova i Metohije u miru predaje ono što smo kao narod i država sačuvali u ratu protiv NATO-a i albanskih terorista.

Takođe je jasno da se, usled brutalnog i flagrantnog kršenja Rezolucije 1244 SBUN kojom se štiti teritorijalna celovitost Srbije i predviđa povratak srpskih snaga bezbednosti na Kosovo i Metohiju, mora konstatovati da je južna srpska pokrajina pod okupacijom i da se, sledstveno tome, ista mora proglasiti.

Miloš Jovanović, predsednik NDSS

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati