Politika

[ Izvor: Agencije ]

25. 04. 2024. 16:07 16

Vučević nije hteo da kaže da li će Gašić ostati ministar

Nismo probili rok, Vlada će biti formirana u zakonski predviđenom roku, ja sa nestrpljenjem čekam da predstavim poslanicima i sveukupnoj javnosti program buduće Vlade Republike Srbije - rekao je mandatar za sastav nove Vlade Srbije, Miloš Vučević, na konferenciji održanoj u Kaću, na svečanom otvaranju fabrike "Lianbo precision technology Serbia".

- Mi to ne možemo da zbrzamo i ubrzamo. Mnoge okolnosti utiču na ceo proces. Mi nažalost nemamo ambijent kakav imaju druge države, pošto kao da nam mač visi nad glavom: pitanje Kosova u procesu pridruživanja Savetu Evrope, priča oko predloga rezolucije UN što je odnela ogromne kapacitete izvršne vlasti, imamo razgovore i dogovore kada će biti održani lokalni izbori i sve to utiče na političke procese - rekao je Vučević i dodao da nas čeka dinamičan vikend, te da nakon toga počinje finalni korak za izbor Vlade.

Na pitanje novinarke N1 o tome da li će ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić biti ministar i u novoj Vladi, Vučević nije dao odgovor.

- Sva kadrovska rešenja o budućoj Vladi Srbije ću jedinstveno objaviti. Neću izvlačiti nijedno ime iz konteksta ili iz resora, nego ću predstaviti ceo kabinet i celu Vladu, za sada je upisano samo jedno ime, ime mandatara, jer to nije fer prema drugim ministrima - rekao je on.

Vučević je, potom, rekao da je informacija o tome ko čini sastav nove Vlade “nekome poznata, a nekome nije”, a na nakadno pitanje novinarke N1 na to kako je moguće da pet dana pred formiranje nove Vlade nije poznat sastav kabineta - odgovorio da će javnost biti upoznata kada on bude predstavio tu informaciju.

- Meni je poznato. A ko sastavlja vladu? Vladu sastavljaju oni koji će da čine vladu. Koalicioni partneri, političke stranke i ljudi koji nisu članovi nijedne stranke učestvovaće u budućoj vladi. Naravno, ja sa ponosom kažem, da ne bi bilo zabune, imam dnevnu komunikaciju sa predsednikom republike po tom pitanju - rekao je danas mandatar za sastav nove Vlade Srbije, Miloš Vučević.

Na pitanje kada će javnost biti upoznata sa tim informacijama nije dao odgovor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati