Politika

[ Izvor: Mediji ]

27. 04. 2024. 19:52 7

Raspušteni odbori Zajedno u Novom Sadu, Nišu i Pančevu

Stranka Zajedno je donela odluku o raspuštanju gradskih odbora u Novom Sadu, Nišu i Povereništva u Pančevu, saopšteno je iz ove političke organizacije.

- Kako su gorepomenuti gradski odbori i Povereništvo doneli odluku da, protivno odluci stranke, izađu na predstojeće izbore, njihova politika je suštinski suprotna politici stranke u ovom ključnom pitanju. Poštujući pravo svakoga da ima svoje uverenje o tome kako je najcelishodnije boriti se za interese građana, Zajedno je odlukom o raspuštanju konstatovala da ne postoji mogućnost da gradski odbori u Novom Sadu, Nišu i Povereništvo u Pančevu nastave svoju političku aktivnost u pravcu suprotnom od onog koji je stranka zauzela. U narednom periodu ove odbore vodiće novoimenovani poverenici - navodi se u saopštenju.

Iz Zajedno podsećaju da su oni odlučili da ne učestvuju na izborima koji su raspisani za 2. jun 2024. godine.

- To nisu izbori, već organizovani kriminalni poduhvat kojim se otima suvereno pravo građana da slobodno odluče o tome ko će vršiti javne poslove. Zajedno čvrsto ostaje pri usaglašenoj odluci koalicije SPN, koalicije NADA i Proglasa, potpisanoj 9. marta, da je potrebno ispuniti minimum uslova da bi se izašlo na izbore i poslednjoj inicijativi ovih entiteta, da se u skladu sa predloženim Ustavnim zakonom, svi lokalni izbori održe na jesen, kako bi se mogle usvojiti i primeniti preporuke ODIHR-a - saopštili su.

Oni navode i da zahtevaju da NSRS usvoji Ustavni zakon, u tekstu koji je predložen jednoglasnom odlukom Proglasa i svake od stranaka koje čine koalicije SPN i NADA. Zajedno je pozvao građane Srbije da "uzmu sudbinu u svoje ruke i da mirnim otporom okončaju unutrašnju okupaciju koju svi zajedno trpimo".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati