Fudbal

Milan Zarić

24. 04. 2024. 21:05 12

BLICKRIG ZVEZDE za finale Kupa, Partizan pao za dva minuta!

Fudbaleri Crvene zvezde drugi put u četiri dana pobedili su Partizan, budući da su posle trijumfa u Superligi, slavili i u Kupu! Crveno-beli su na stadionu "Rajko Mitić" dobili večitog rivala sa 2:0, pa će se za trofej u finalu boriti sa Vojvodinom.

Crveno-beli su, za razliku od prvenstvenog okršaja, nešto opreznije ušli u kup meč sa Partizanom, usled čega je Partizan bio bolji i imao je dve velike šanse u prvom delu prvog poluvremena.

Međutim, nisu ih realizovali Goh i Baždar, za šta je stigla kazna, i to ekspresno. Tako je Zvezda došla do prednosti u 27. minutu, kada je posle centaršuta Hvanga glavom šutirao Olajinka, na putu do mreže se isprečio Filipović, koji je nesrećno reagovao i matirao Jovanovića.

Zvezda je dva minuta kasnije sve rešila. Tada je loptu na desnoj strani dobio Mijailović, koji je centrirao, našao je Olajinku, a nigerijski ofanzivac je primio loptu na grudi, izborio se za prostor i zatresao mrežu Aleksandra Jovanovića.

Crveno-beli su mogli i do ubedljivije prednosti u nastavku meča, budući da su se pred golom Partizana ređale šanse. A u njima su bili Bukari, Ivanić, Hvang, Endiaje, Olajinka, međutim rezultat se nije menjao.

Međutim, nije to mnogo razočaralo izabranike Vladana Milojevića, koji su mirno priveli posao kraju i izborili se za finale Kupa, te su tako ostali u igri za još jednu duplu krunu.

Drugo poluvreme: Zvezda - Partizan 2:0 (2:0)

KRAJ MEČA! Crvena zvezda je u finalu Kupa Srbije!

90. minut - Još četiri minuta će se igrati u polufinalu Kupa.

89. minut - Ređaju se šanse Zvezde i u finišu utakmice, no ponovo je Jovanović iskočio u prvi plan, pa je dva opasna udarca rivala zaustavio.

84. minut - Pokušava Partizan sve ne bi li se vratio u meč, ali posle onog šuta Nikolića nema većih opasnosti po gol crveno-belih. Sa druge strane, u dva navrata je bio opasan rezervista Katai, no oba puta se našao u ofsajdu.

74. minut - Prva pretnja Partizana posle duže vremena. Nikolić je okušao sreću sa više od 20 metara, ali je Zvezdu spasao sada Glazer, koji je loptu poslao preko gola.

72. minut - Sve karte na napad baca Duljaj. Tako je umesto levog beka Nikole Antića u igru ubacio napadača Mateusa Saldanju.

63. minut - Nastavljen je derbi posle dvominutnog prekida...

61. minut - PREKINUT VEČITI DERBI! Ogroman broj baklji je zapaljen na južnoj tribini, čuli su se u topovski udari, pa sudija Miloš Milanović nije imao drugo rešenje nego da nakratko prekine utakmicu.

59. minut - Mogla je Zvezda sve da reši. Imala je šansu najpre preko Dragovića, Ivanić je dva puta tukao, zatim i Šerif, ali su se crno-beli odbranili.

56. minut - Još jedna izmena Duljaja. Umesto lošeg Alda Kalulua u igru je poslao Nemanju Nikolića.

52. minut - Kakvu je samo šansu imao Olajinka! Krenuo je u nezadrživ prodor, ušao je u šesnaesterac Partizana, napravio je jedan, dva driblinga, ali kao da se u završnici okliznuo, pa je loptu poslao preko gola.

48. minut - Stuštio se ka golu Partizana Šerif Endiaje, pao je na ivici kaznenog prostora posle jednog duela, ali tu od faula ničega nije bilo.

46. minut - Nastavljen je meč na stadionu "Rajko Mitić". Trener Partizana je odlučio da na poluvremenu izvrši jednu promenu, pa je umesto kapitena Svetozara Markovića ušao Aranđel Stojković.

Prvo poluvreme: Zvezda - Partizan 2:0

KRAJ POLUVREMENA! Zvezda ima dva gola prednosti, budući da je u razmaku od samo dva minuta tresla mrežu velikog rivala. Najpre je Filipović u 27. minutu posle šuta Olajinke dao autogol, da bi i sam Olajinka u 29. duplirao prednost.

45. minut - Još dva minuta igre u prvom poluvremenu.

44. minut - Nema previše uzbuđenja na terenu, videli smo i "seckanja" igre, a zbog oštrijih startova žute kartone su dobili Baždar i Stamenić, koji je u pokušaju "makazica" udario Antića i raskrvario mu glavu.

40. minut - Opasno je bilo pred golom Zvezde, šutirao je Baždar iskosa sa desne strane, no njegov udarac je odbranio Glazer. Međutim, sve i da je napadač Partizana pogodio - gol ne bi važio, jer se našao u ofsajdu.

36. minut - Pokušava Partizan da se vrati. Prošao je Filipović, koji je centrirao, tražili su crno-beli i penal, smatrajući da je defanzivac Zvezde igrao rukom, ali je Milanović samo pokazao da se meč nastavi.

29. minut - GOOOOL! ZVEZDA IMA 2:0! Sada je po desnoj strani protutnjao Srđan Mijailović, centrirao je do Pitera Olajinke, koji je primio loptu na grudi i snažnim udarcem je poslao u mrežu Aleksandra Jovanovića.

27. minut - GOOOOL! VODI ZVEZDA - 1:0! Prošao je Hvang i centrirao do Olajinke koji je šutirao glavom, a lopta je na putu do mreže pogodila Aleksandra Filipovića i prevarila je golmana Partizana.

22. minut - Au, nova velika šansa za Partizan! Severina je odlično poslao loptu do Baždara, međutim njegov pokušaj je osujećen.

21. minut - Imao je problema Hvang prilikom izvođenja kornera, budući da je zasut topovskim udarima.

15. minut - Bio je sada Omri Glazer na mukama. Baždar je poslao loptu ka Gohu iza leđa defanzivaca Zvezde, vezista iz Južne Koreje je tukao sa ivice kaznenog prostora, a golman crveno-belih je uspeo loptu da izbaci u korner.

12. minut - Udarac crveno-belih na gol protivnika. Olajinka je odložio loptu, Ivanić je pokušao do 22, 23 minuta, ali je traljavo šutirao.

9. minut - Evo i prve opasnosti pred golom Partizana. Bukari je bio u opasnoj zoni, ali se Ovusu dobro vratio i sprečio je ofanzivca iz Gane da baci na muke Jovanovića.

8. minut - Partizan nešto agilniji na startu, izborio se i za dva kornera, dok Zvezda ne uspeva da dođe do željenog ritma.

5. minut - Nema ritma na početku meča, niti nekih šansi, potpuno različito, dakle, od onoga što smo gledali na prethodna dva meča.

1. minut - Počeo je meč sa dobrih pet, šest minuta zakašnjenja. Bio je to očigledno protest crno-belih, zbog kog je Svetozar Marković dobio žuti karton. Sa centra su krenuli crno-beli, a Baždar je loptu odmah izbacio u aut.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 2:0 (2:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Strelci: Filipović (autogol) u 27. i Olajinka u 29. minutu. Sudija: Miloš Milanović. Žuti kartoni: Stamenić, Olajinka (Crvena zvezda), Marković, Baždar, Filipović (Partizan).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Stamenić, Hvang - Bukari (od 68. Katai), Ivanić, Olajinka (od 80. Điga) - Endiaje (od 86. Kraso).

PARTIZAN: Jovanović - Filipović, Kovačević, Marković (od 46. Stojković), Antić (od 72. Saldanja) - Ovusu, Goh (od 63. Natho) - Severina (od 63. Janković), Zahid, Kalulu (od 56. Nikolić) - Baždar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati