Društvo i ekonomija

[ Izvor: Insajder ]

19. 04. 2024. 09:08 36

Zagorka Dolovac prišla ambasadorima da bi POBEGLA od pitanja novinara: Hil je zaštitio (VIDEO)

Lokalni izbori su zakazani za 2. jun u Beogradu, sada, za isti dan najavljeni i u 87 gradova i opština, a još nema epiloga mnogobrojnih prijava podnetih posle decembarskih izbora zbog sumnji da je bilo izbornih nepravilnosti. Za sve to vreme, vrhovni javni tužilac se ne oglašava. Zagorka Dolovac i u trećem mandatu nastavlja praksu ignorisanja novinarskih pitanja iako bi za svoj rad, kako joj i funkcija nalaže, trebalo da odgovara upravo javnosti, odnosno građanima.

Zagorka Dolovac se pojavila u javnosti - i to jeste vest, jer vrhovna tužiteljka godinama izbegava javnost. Posle otvaranja konferencije o upotrebi kriptovanih komunikacija u Beogradu, novinari Insajdera su pokušali da je pitaju šta čini da se brže procesuiraju brojne krivične prijave zbog sumnji na neregularnost izbora.

Nije htela da sasluša pitanje novinara, pa je odlučila da se pridruži neformalnom razgovoru američkog ambasadora Kristofera Hila, šefa Delegacije EU Emanuela Žiofrea i šefa Misije OEBS-a Jana Bratua.

Tužiteljka Dolovac: Sada me napadaju ovi novinari...

Ambasador Hil: Zbog čega?

Tužiteljka Dolovac: Ne znam, zaista. Ali, to je razlog zašto sam vam prišla.

Ambasador Žiofre: Ona kaže da smo mi ljudski štit.

Ambasador Hil: Mi smo ljudski štit.

Pokušali su novinari još jednom da postave pitanje vrhovnoj javnoj tužiteljki, ali je umesto nje - odgovorio američki ambasador.

Reporter Insajder TV: Gospođo Dolovac, izvinite, jedno pitanje...

Ambasador Hil: Izvinite, ali ovo je privatni razgovor.

Taj privatni razgovor se ubrzo završio, pa je ekipa Insajdera i treći put pokušala da postavi pitanje tužiteljki Zagorki Dolovac, ali je ona napustila skup - kroz pomoćni izlaz.

Tako je vrhovna javna tužiteljka nastavila dugogodišnju praksu ignorisanja novinarskih pitanja koja su u interesu javnosti, a koja godinama novinari pokušavaju da joj postave.

Zagorka Dolovac, kojoj je ovo treći mandat na mestu republičke javne tužiteljke, retko daje intervjue, a poslednjih godina isključivo pisanim medijima. Poslednji je dala još pre četiri godine, i to Novostima, a veći deo intervjua posvetila je komentarima na intervju koji je prethodno predsednik Višeg suda dao portalu KRIK, u kome je rekao da se iz njenih intervjua stiče utisak da živimo u jednoj skandinavskoj zemlji, zemlji blagostanja. Međutim, ni u tom intervjuu, niti u ranijim intervjuima, nije odgovorila na brojna pitanja u interesu javnosti, poput onog šta čini da se politički osetljivi slučajevi, koji su godinama u predistražnoj fazi - pomere sa mrtve tačke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati